A védekezésé lesz a főszerep a Volvo Kupán

2013-02-12
Benedek Tibor, a vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya 18 játékossal készül a péntektől vasárnapig tartó Volvo Kupára.

 

A magyar férfi vízilabda-válogatott múlt hónapban hivatalba lépett szövetségi kapitánya számára jó lehetőséget kínál új játékosok kipróbálására a Kecskeméten péntektől vasárnapig tartó nemzetközi torna, amelyet - hetedik alkalommal - a Volvo Kupáért írtak ki.

 

Benedek Tibor - aki január 10-től látja el a három olimpiai arany után a tavaly nyári, londoni ötkarikás játékokon ötödikként végzett együttes szakvezetői tisztét - az esemény alkalmából tartott keddi sajtótájékoztatón elmondta, hogy 18 játékossal készülnek a hétvégi megméretésre, ahol a nemzeti csapat ellenfele a román és a kanadai válogatott, továbbá a magyar juniorválogatott lesz.

 

"Szeretném, ha mindenki vízbe kerülhetne a kupán, az pedig, hogy minél kevesebb találatot kapjunk, fontosabb szakmai cél annál, mint hogy minél több gólt lőjünk például a junioroknak" - fogalmazott a háromszoros olimpiai bajnokból lett kapitány, akinek utóbbi megjegyzése az ösztönzés egyik sajátos formájának is szólt, a rendezvényen tudniillik az eredményességet külön is díjazzák.

 

Nevezetesen - amint azt Bodrogai Gábor, a Volvo Autó Hungária ügyvezető igazgatója bejelentette: - a sportági utánpótlást is támogató cég a kecskeméti esemény minden magyar gólja után 70 ezer forintot ajánl fel, s az így befolyt összeget a szövetség tehetséggondozásra fordítja.

 

Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke - Benedek elődje a kapitányi poszton - felidézte, hogy Debrecenben indult a hetedik esztendeje tartó nemzetközi sorozat, s a tornának Kecskemét második alkalommal lesz a házigazdája. Hozzátette: bízik benne, hogy egyszer majd megint lesz olyan Volvo Kupa, amelyen a világbajnok és az olimpiai bajnok játszik egymással.

 

Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere annak a reményének adott hangot, hogy az idei torna hozzájárul a magyar válogatott formába hozásához, s további sikereihez, így már az év fő eseményén, a nyári, barcelonai világbajnokságon. Hangsúlyozta továbbá, hogy gyakorlatilag a mostani négyes tornával debütál a tavaly átadott, európai színvonalú városi fedett uszoda.

 

A 7. Volvo Kupa programja:

péntek:

Románia-Kanada 17.00

Magyarország-Magyar juniorválogatott 19.00

szombat:

Magyar juniorválogatott-Románia 15.00

Magyarország-Kanada 17.00

vasárnap:

Magyar juniorválogatott-Kanada 9.30

Magyarország-Románia 11.30

 

Forrás: MTI

 

Címkék: vízilabda,