A tipikus (amerikai) online szerencsejátékos

2014-08-12
Gondolta volna, hogy egy átlag szerencsejátékos 51 éves, férfi, és inkább a szórakozásért játszik, mint a pénzért?

 

A legális online szerencsejáték tavaly novemberi indulása óta New Jersey-ben többször is megkérdezték a játékosokat szokásaikról és egyéb paramétereikről. A felmérés szerint egyre kevesebben játszanak az illegális oldalakon. Az év elején még 24%-uk fordult az engedély nélküli oldalak felé, míg júniusban már csak 16%, ami szép javulást jelent. A közvélemény kutatást 506 játékos körében végezték. Ez jó hír a New Jersey-i Szerencsejáték Felügyeletnek, mely az év eleje óta bombázta erős hangú levelekkel az engedély nélküli oldalakat, és az őket hirdető médiumokat. Azóta pár jelentős oldal felhagyott reklámtevékenységével az államban, ebből is eredhet a számok ilyen jelentős változása.

 

A második felmérés legfontosabb adatai a következők voltak:

-Egyre több online játékos használja az állam által jóváhagyott oldalakat

-Az online játékosokat elsősorban a bónuszok veszik rá a játékra

-Az oldalakat használók 43%-a a 2013 novemberi (legális) indulás óta kezdtek játszani

-Emelkedik a szerencsejátékos nők száma

-Az online játszók átlagos életkora 51 év

-60%-uk élő kaszinóban próbálta ki először szerencséjátékot

-Legtöbben inkább az élvezetért, mint a pénzért játszanak

 

Az állami játékadó bevételek azonban nem mutatják a játékosok számának az emelkedését. Az befizetett adó összege már három hónapja folyamatosan csökken, miután márciusban elérte csúcspontját, 11,9 millió dollárt. Erre esetleges magyarázatként a kezdő játékosok számának emelkedését mondják, hiszen január óta 36-ról 44 százalékra emelkedett számuk.

80% azt mondja, hogy kedvtelésből játszik, és csak minden ötödik teszi azt pénzkeresési célból. Az is érdekes, hogy az idősebb korosztály talán unalomból fordul a játékhoz, a válaszadók 27%-a volt 65 éven felüli.

Azok között, akik leginkább a pénzért játszanak, az egyszerűbb, egyesélyes játékok a népszerűek; elsősorban a rulett, majd szorosan követi a Blackjack és a póker.

Egyébként az online félkarú rablókkal játszanak a legtöbben, 40%, míg 34% inkább egy pókerpartira nevez be.

A szolgáltatók közül továbbra is a Caesars Kaszinó vezet, de a Borgata-ban is szép számmal vannak játékosok. A 888 triója (888.com, 888.poker and 888.casino) a sereghajtó, erről a névről hallottak a felhasználók közül a legkevesebben.

Végül milyen összegben tesznek tétet az amerikaiak egy játék alkalmával? Az összeg a januári 71,43 dollárról 126,39 dollárra nőtt. Jó hír annak a Christie nevű szenátornak, aki tavaly tavasszal 180 millióra becsülte az online szerencsejáték bevételt, amiből jelenleg csak szánalmas 12 millió csorgott be.