A szlovénokkal selejtez a kéziválogatott a vb-re

2014-01-26
Szlovénia lesz a magyar férfi kézilabda-válogatott ellenfele a jövő évi, katari világbajnokság selejtezőjében - derült ki a jelenleg is zajló Eb helyszínén, a dániai Herningben tartott sorsoláson.

 

A magyar válogatott kiemelt volt a párosítás elkészítése előtt. Az oda-visszavágós párharc első meccseit június 7-én vagy 8-án, visszavágóit pedig 14-én vagy 15-én rendezik. Az első mérkőzés lesz Magyarországon.

 

"Nagyon erős ellenfelet kaptunk, a világ egyik legképzettebb csapatát - értékelt a hazai szövetség honlapján Mocsai Lajos szövetségi kapitány. - Ötven százalék esélyünk van a továbbjutásra. Nem lesz egyszerű megtalálni a felkészülési meccsek időpontját, mert a Bajnokok Ligája négyes döntőjét május végén-június elején rendezik, és reményeink szerint a Veszprém is érdekelt lesz benne. A legfontosabb, hogy továbbra is meglegyen a magyar csapat példás egysége, és a lehető legerősebb kerettel tudjunk kiállni."

 

"Kaphattunk volna erősebb és gyengébb ellenfelet is a 2. kalapból - mondta a sorsolást követően Vetési Iván, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke. - Nyilván a lengyeleket sem irigyli senki, amiért Németország ellen selejteznek, és nagy csata lehet a szerb-cseh, a bosnyák-izlandi, az osztrák-norvég és a montenegrói-fehérorosz párharc is. Ami a mieinket illeti, az első mérkőzésen hazai pályán minél nagyobb előnyt kell szereznünk a Veszprém Arénában."

 

Öt csapat már kvalifikálta magát a 2015. január 17. és február 1. között sorra kerülő vb-re: Spanyolország címvédőként, Katar házigazdaként, Horvátország, Dánia és Franciaország pedig azzal, hogy bejutott a legjobb négy közé a mostani kontinensviadalon.

 

Az európai vb-selejtezők párosítása az európai szövetség honlapja alapján:

MAGYARORSZÁG-Szlovénia

Románia-Svédország

Lengyelország-Németország

Görögország-Macedónia

Szerbia-Csehország

Oroszország-Litvánia

Bosznia-Hercegovina - Izland

Ausztria-Norvégia

Montenegró-Fehéroroszország

 

Forrás: MTI

Címkék: kézilabda,