A szerbekkel nem bírt a magyar csapat

2014-02-08
A németek felett aratott nyitónapi 12-9-es siker után a magyar férfi vízilabda-válogatott egy góllal kikapott a szerbektől a 8. Volvo Kupa második napján, Szolnokon.

 

A tiszaligeti Vízilabda Arénában teltház előtt rendezett összecsapáson már a fele lepörgött az első negyednek, amikor az első találat megszületett: az olimpiai és világbajnok Varga Dénes szerzett vezetést a magyar csapatnak akciógóllal. Az utolsó percben emberelőnyből egyenlített a szerb gárda (1-1).

 

A második negyed elején az ellenfél vette át a vezetést (1-2), majd emberelőnyös lehetőségeivel élve 4-1-re elhúzott, a kétszeres olimpiai bajnok és vb-aranyérmes Madaras Norbert közvetlenül a nagyszünet előtt szépített (2-4).

 

A harmadik nyolc percet is a szerbek kezdték jobban: magyar kiállítást követően éltek a hat az öt elleni játék kínálta eséllyel, majd akcióból is hatékonynak bizonyultak, s elhúztak 6-2-re.

 

Madaras volt az megint, aki a Benedek Tibor szövetségi kapitány irányította csapatból méltó választ adott, majd 7-3-as szerb vezetésnél a tavaly nyáron világbajnoki címet szerzett együttes játékosai közül előbb Szivós Márton húzásból, Varga Dénes pedig centerpozícióból talált be (5-7). A még közelebb zárkózást azonban meggátolták a szerbek egy büntető értékesítésével.

 

Éppenséggel még lehetett volna 6-8, ám a csapatkapitány Varga Dániel elhibázta ötméteresét.

Madaras jóvoltából mégis megszületett a hatodik magyar gól is a befejező negyed elején (6-8), majd ugyancsak neki köszönhetően alakult az állás 7-9-re, Tóth Márton centergólja pedig azt jelentette, hogy minimálisra csökkent a hazai hátrány (8-9).

 

A tizedik vendégtalálatra Varga Dénes felelt meg büntetőből (9-10), viszont az egyenlítés már nem sikerült, ha egyetlen góllal is, de nyertek a szerbek.

 

Eredmény:

Szerbia-Magyarország 10-9 (1-1, 3-1, 4-3, 2-4)

a magyar góldobók: Madaras 4, Varga Dénes 3, Szivós, Tóth 1-1

 

A torna másik szombati mérkőzésén a német válogatott nyolc góllal verte az Egyesült Államok legjobbjait:Németország-Egyesült Államok 20-12 (4-2, 5-3, 4-2, 7-5)

 

Az 1. nap eredményei:

Szerbia-Egyesült Államok 20-11

Magyarország-Németország 12-9

 

A vasárnapi program:

Szerbia-Németország 12.30 ó

Magyarország-Egyesült Államok 15.00

 

Forrás: MTI

Címkék: vízilabda,