A súlyos vereség ellenére is boldog a tahiti kapitány

2013-06-18
Büszke csapatára Eddy Etaeta, a brazíliai Konföderációs Kupán a Nigériától elszenvedett 6-1-es vereséggel debütáló tahiti labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

 

A szakvezető a közép-európai idő szerint hétfő este lejátszott mérkőzés után azt mondta, különleges élmény számukra az, hogy részt vehetnek a jövő évi világbajnokság főpróbájának tartott tornán.

 

"Normál esetben televízión szoktuk követni a vb-t vagy az olimpiát, most azonban itt vagyunk, és játszottunk egy fontos meccset egy fontos eseményen" - kezdte értékelését Etaeta, aki hozzátette, bár csapata gyakorlatilag amatőr játékosokból áll, a Konföderációs Kupán való részvételt csak úgy tudták kiharcolni, hogy profi módon végezték a feladatukat.

 

Tahiti Óceánia bajnokaként lehet ott a tornán, amelyen a világbajnok spanyolok, a házigazda brazilok, az Európa-bajnoki ezüstérmes olaszok, valamint az észak-amerikai bajnok mexikóiak mellett a dél-amerikai kontinens legjobbjaként Uruguay, Ázsia bajnokaként Japán, valamint az Afrikai Nemzetek Kupáján legutóbb győztes Nigéria vehet még részt.

 

"Amikor meghallottam a nemzeti himnuszunkat, majdnem elsírtam magam, olyan büszke voltam" - nyilatkozta a tahiti kapitány, akinek tanítványai kevés ellenállást tudtak tanúsítani a sokkal jobb képességű nigériaiakkal szemben, ugyanakkor a Belo Horizonte-i Mineirao Stadion 20 ezer fős közönségének szimpátiáját a kezdő sípszótól a lefújásig maguk mellett tudhatták.

 

Etaeta azt mondta, sokkal érettebbnek és erősebbnek kell lenniük csütörtökön, amikor Spanyolország válogatottjával találkoznak majd a riói Maracana Stadionban. "Teljesen mindegy, mi történik a spanyolok és az uruguayiak ellen, a lényeg az, hogy itt vagyunk" - tette hozzá a kapitány, majd így folytatta: "Amikor eljöttünk Tahitiról, őszintén szólva senkit nem érdekelt, hogy hova megyünk és miért. Most azonban azt hallottam, hogy a kormány félbeszakította az egyik ülését csak azért, hogy megnézze a Nigéria elleni meccsünket, s most otthon mindenki rólunk beszél."

 

Etaeta azzal zárta nyilatkozatát, hogy rengeteget kell dolgozniuk csütörtökig, ennek ellenére úgy érzik, mintha egy mesében szerepelnének. "Láthatóvá tettük Tahitit a világ számára, s becsülettel harcolunk tovább az országunkért" - mondta.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: labdarúgás,