A sportfogadás alapszabályai

2013-11-12
Pár tanács és alapszabály kezdő és haladó fogadóknak.

A sportfogadás egy nagyon nehéz "tudomány". Már ha lehet annak nevezni.

 

Az biztos, hogy ha valaki azt mondja, hogy pontosan tudja, hogyan lehet megnyerni a tét 100%-át, akkor azt az embert vagy drogtesztnek, vagy pszichiátriai kivizsgálásnak kell alávetni. Szóba kerülhet még a bunda gyanúja, de azt általában csendben intézik.

 

Nagyon szép elképzelés csupa nyerő tétet tenni, de egész egyszerűen lehetetlen. Az eredményes sportfogadás kulcsa az, hogy többet nyerjünk, mint amennyit elveszítünk a tétrakás folyamán. Ha már képes valaki erre, akár az is elképzelhető, hogy pénzt is keressen ezzel a tevékenységgel. De ehhez hosszú utat kell megtenni.

 

A kezdő fogadók egyik hibája, hogy csak és kizárólag "saját anyagból dolgoznak", tehát csak a saját gondolataikat követik a tétek megadásánál. Ahhoz, hogy a fogadási eseményt tisztán lássuk, nagyon fontos, hogy több szemszögből is megvizsgáljuk, más véleményeket is meghallgassunk, ismerjük a körülményeket és magát a sportágat, amivel kapcsolatban a tétet megtesszük.

 

A másik hibalehetőség a kapzsiság. A sikeres fogadó legfontosabb ismérve a türelem és a fegyelem. A fogadóirodák a megmondhatói, hogy a legjobb bevételeik azoktól a fogadóktól származnak, akik mindent feltesznek egy lapra a nagy nyeremény reményében, és a dolgok nem úgy sülnek el, ahogy elképzelték. Persze az is lehet, hogy bejön a tipp, de ez a módszer ellentmond a fenntarthatóság elvének.

 

Fel kell tennünk a kérdést: 

1. Nagyobb összegeket szeretnénk nyerni, hogy utána akár hetekig is nyeretlenek maradjunk, természetesen eredménytelen tippjeinkkel felemésztve azt az összeget, amit nyertünk?

2.Inkább apróbb, de biztosabb lépésekben folyamatosan építjük a bankrollunkat.

 

Az első megoldás, a nagyobb nyeremény roppant csábító, de a nyerés után következő hosszú vesztési széria lelkileg és anyagilag is nagyon megterhelő.

 

A profi sportfogadók szerint a türelem és a fegyelem a legalapvetőbb tulajdonságok ahhoz, hogy pozitívba forduljon egyenlegünk. Nagyon fontos az a szabály, hogy soha ne tegyünk fel több pénzt, mint amennyit nélkülözni tudunk. Sok ember a sportfogadásban teljesen kimeríti pénzügyi korlátait, anélkül, hogy végiggondolja pénze lehetséges elvesztésének életére gyakorolt hatásait.

 

Mindig csak annyi pénzt szabad kockáztatni, amennyinek elvesztése nincs káros hatással az életünkre. Ez valakinek havi 500, 1000, de van, akinek akár 100.000 forint is lehet. Ezt az összeget úgy kell felfogni, mint azt a pénzt, amit egy mozijegyre vagy a barátokkal egy italra költünk. Itt a fogadás izgalmát kapjuk pénzünkért cserébe, az esetleges nyeremény csak egy bónusz, ami a bevételünket növeli.  Megkönnyítheti sportfogadó létünket, ha ezt a szabályt szem előtt tartjuk.

 

Van egy másik szabály, ami nagyon fontos, hogy miután kiválasztottuk a fogadást, és megtettük tétünket, ne szánjunk több időt az esélyeken való tépelődéssel, vagy az oddsok figyelésével. Figyeljünk inkább a saját munkánkra, életünkre, ne hagyjuk, hogy a fogadás teljesen kitöltse azt. 

 

Amennyiben profi sportfogadónak tartjuk magunkat, akkor is igaz ez utóbbi szabály, hiszen akkor munkaként tekintünk a fogadásra. Ne feledjük: nyolc óra munka, nyolc óra pihenés...

Címkék: sportfogadás,