A spanyol csapatból hiányzik a könyörtelenség

2013-06-17
Vicente del Bosque, a világ- és Európa-bajnok spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a győztes nyitány ellenére hatékonyabb helyzetkihasználást vár csapatától a brazíliai Konföderációs Kupán.

 

A vasárnap Uruguayt 2-1-re legyőző spanyolok az első félidőben világbajnokhoz méltó teljesítménnyel rukkoltak elő, 78 százalékos labdabirtoklási fölényt is kidolgoztak ellenfelükkel szemben, amiből a meccs végére is megmaradt 71 százalék.

 

"Az utolsó perceket leszámítva végig mi irányítottunk. Nagyobb előnyt is szerezhettünk volna, így viszont a szépítést követően megkönnyebbülhettünk a végén. Kettő-null után kicsit lelassultunk, leeresztettünk, és a hajrára talán a fáradtság jelei is megmutatkoztak. A következő meccseken ezt el kell kerülnünk, és könyörtelenebbül kell kihasználnunk a helyzeteinket" - nyilatkozta a 62 éves Del Bosque.

 

A mérkőzés legjobbjának a spanyol középpályán kiváló teljesítményt nyújtó Andrés Iniestát választották meg, aki a szakvezetőhöz hasonlóan a további gólokat hiányolta a csapattól: "Egyértelmű volt a fölényünk, rászolgáltunk a győzelemre. Jó szájízzel várhatjuk a folytatást, bár talán megérdemeltünk volna még egy-két gólt."

 

Az uruguayi kispadon ülő Oscar Tabarez sem vitatta a spanyolok megérdemelt sikerét. "Az első félidőben teljesen ránk erőltették az akaratukat, nagyon keveset tudtuk birtokolni a labdát" - értékelt a szövetségi kapitány, aki hozzátette, a második játékrészben változtatott együttese szerkezetén, hogy így vegye ki a játékból Fabregast és Soldadót, akik a széleken komoly veszélyt jelentettek.

 

"Suárez találata a végén megmentette a méltóságunkat. Bizakodva várhatjuk a két csoportmeccsünket Nigéria és Tahiti ellen" - nyilatkozta Tabarez.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: labdarúgás,