A sérültek is készülnek a férfi kézi-vb-selejtezőre

2014-06-10
A magyar férfi kézilabda-válogatott több tagja megsérült a szlovénok elleni világbajnoki selejtező első mérkőzésén, de mindannyian megkezdik a felkészülést a visszavágóra.

 

A magyar szövetség hétfői tájékoztatása szerint Gulyás Péter állapota a legsúlyosabb, ujjsérülése kérdésessé teszi szereplését vasárnap Velenjében. Zubai Szabolcs lábizomsérüléssel bajlódik, míg Ilyés Ferenc a kezére kapott ütést a veszprémi összecsapáson. Harsányi Gergely térde a mérkőzés elején kiugrott, de fájdalmai ellenére tudta folytatni a játékot.

 

A sérültek is elkezdik a felkészülést a visszavágóra szerdán Veszprémben, Mocsai Lajos szövetségi kapitány azonban meghívta a keretbe Szalafai Gábort, a B.Braun Gyöngyös jobbszélsőjét is.

 

A magyar férfiválogatott kerete:

kapusok: Mikler Roland (Pick Szeged), Székely Márton (Balatonfüred), Tatai Péter (Pick Szeged)

jobbszélsők: Gulyás Péter (MKB-MVM Veszprém), Harsányi Gergely (Grundfos Tatabánya), Szalafai Gábor (B.Braun Gyöngyös)

jobbátlövők: Ancsin Gábor (Pick Szeged), Balogh Zsolt (Pick Szeged), Nagy László (MKB-MVM Veszprém)

irányítók: Császár Gábor (PSG Handball, francia), Lékai Máté (Celje, szlovén)

beállók: Bánhidi Bence (Balatonfüred), Schuch Timuzsin (MKB-MVM Veszprém), Szöllősi Szabolcs (Csurgó), Zubai Szabolcs (Pick Szeged)

balátlövők: Bodó Richárd (Grundfos Tatabánya), Ilyés Ferenc (Pick Szeged), Putics Barna (VfL Gummersbach, német), Zdolik Bence (Balatonfüred)

balszélsők: Iváncsik Gergő (MKB-MVM Veszprém), Vadkerti Attila (Pick Szeged), Varsandán Milán (B.Braun Gyöngyös)

 

A magyar válogatott vasárnap 25-22-re győzött. A velenjei visszavágó 18 órakor kezdődik jövő vasárnap. A párharc győztese vehet részt a 2015-ös katari vb-n, amelyen olimpiai kvóta szerezhető, illetve olimpiai selejtezőt érő helyezést lehet elérni. Az a csapat, amely lemarad a jövő évi vb-ről, sokkal nehezebb körülmények között kerülhet ki a 2016-os riói ötkarikás játékokra.

 

Forrás. MTI

Címkék: kézilabda,