A románokat csak a három pont érdekli

2013-03-21
A három pont megszerzésén kívül semmivel sem kíván foglalkozni a magyarok elleni pénteki világbajnoki selejtezőn Victor Piturca, a román labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

  

Csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, nem ért egyet a nemzetközi szövetség (FIFA) döntésével, amelynek következtében nézők nélkül rendezik meg az összecsapást a Puskás Ferenc Stadionban, ugyanakkor hozzátette: ez semennyire sem befolyásolhatja futballistáit a három pont megszerzésében.

 

"Sajnos nem túl jók a körülmények, a pálya talaja is rossz állapotban van, ennek ellenére minket csak a három pont érdekel, és remélem, jó játékkal be is gyűjtjük majd" - nyilatkozott a tréner. A hétfői incidensre vonatkozó kérdésre - a Rapid Bucuresti szurkolói magyar zászlót égettek a Kolozsvár elleni összecsapáson - azt felelte: "ezekkel a dolgokkal nem foglalkozunk, nincs köze a válogatotthoz".

 

Piturca beszélt az együttes egyik legnagyobb sztárjától, Adrian Muturól is:     "Mindenki tisztában van az ő képességeivel, de még nem tudom, hogy pályára lép-e holnap. Jó formában van, persze nem annyira, mint néhány évvel ezelőtt" - mondta a tréner. Szerinte elsősorban az dönthet a találkozón, hogy a román válogatottnak több "minőségi" futballistája van.

 

A sajtótájékoztatón részt vett a Juventust, a Chelsea-t és a Fiorentinát is megjárt Mutu, aki elmondta, jó formában van, és szeretné bebizonyítani mind a szövetségi kapitánynak, mind a drukkereknek, hogy képes még olyan teljesítményre, mint régen. Hozzátette: óriási csatát, főként fizikálisan kemény mérkőzést vár, ugyanis a magyarok szerinte várhatóan így próbálnak majd föléjük kerekedni. Mutu elmondta, a pénteki, majd a keddi, hollandok elleni két összecsapáson összesen négy pontot tervez.

 

A D csoportban jelenleg a magyar és a román csapat is négy mérkőzés után kilenc pontnál tart, a magyarok jobb gólkülönbségüknek köszönhetően állnak a második helyen.

 

Forrás: MTI

 

 

Címkék: labdarúgás,