A régió legjobban teljesítő lottótársasága lett a Szerencsejáték Zrt

2017-05-25
Árbevételi csúcsot döntött a 2016-os évben a Szerencsejáték Zrt - írja a Világgazdaság.

 

A társaság a 2015-ös 351 milliárd forintot követően 2016-ban 385 milliárdos rekordforgalmat ért el. Ebből 170 milliárd forint származott fogadásokból, 138 milliárd számsorsjátékokból, 77 milliárd pedig sorsjegyek értékesítéséből. - olvasható a vg.hu cikkében.

 

2016 negyedik negyedéve 13,7 százalékos növekedést mutatott 2015 hasonló időszakához képest, ami éves szinten 9,9 százalékos bővülést jelent. Mindezt figyelembe véve a Lottótársaságok Világszövetsége (WLA, World Lottery Association) rangos elismeréssel jutalmazta a Szerencsejáték Zrt-t, amely az európai régió legjobban teljesítő lottótársasága lett.

 

 

A növekedés motorja a bukmékeri sportfogadás volt, amely tavaly október és december között terven felül teljesített. A nagy, kiemelt bajnokságok mellett számottevő forgalom érkezett az alacsonyabb rangú sporteseményekre is. Megnövekedett eseményszám jellemezte az időszakot, miután újabb bajnokságokra és sportágakra teremtette meg a fogadás lehetőségét az állami játékszervező. Növekedett az élő eseményekre történő fogadások népszerűsége, de a negyedik negyedévben erős volt a sorsjegy termékcsalád forgalma is.

 

2016-os árbevétel játéktípusok szerint (mrd Ft)

 

A szerencsejátékok árbevétele megduplázódott 2010 és 2016 között Magyarországon, az éves átlagos növekedési ütem 15 százalékos volt, az úgynevezett tiszta játékbevétel (az árbevétel és a játékosok nettó nyereményeinek különbsége) pedig a több mint másfélszeresére emelkedett. A Szerencsejáték Zrt. szerint a számsorsjátékok, azaz a különféle lottók jelentik a stabil játékosbázist, a fogadások és a sorsjegyek forgalma pedig a 2010. évi négyszeresére emelkedtek.