A pénz igenis boldogít – egy új lottós felmérés szerint legalábbis

2017-06-16
Kiderült, hogy az egyik legnépszerűbb klisé – mely szerint a pénz nem boldogít – lehet, hogy nem is igaz.

 

Egy - ausztrál lottótársaságok megbízásából készített – új felmérés arra a megállapításra jutott, hogy úgy 10 millió ausztrál dollár, tehát 2 milliárd forint kell ahhoz, hogy valaki valóra válthassa az álmait, és boldog lehessen.

 

A Viktória, Dél-Ausztrália, Queensland és Új-Dél-Wales államok lottótársaságai megbízásából a surveyReachTel által készített felmérés szerint az ausztrálok 30,4 százaléka gondolja úgy, hogy egy legalább 10 millió dolláros nyeremény lenne ideális ahhoz, hogy valóra válthassák álmaikat.

 

A válaszadók 24,3 százaléka ugyanakkor megelégedne 1 millió ausztrál dollárral, tehát nagyjából 200 millió forinttal is. Ez az eredmény a felmérést készítő cég szerint kissé ellentmond a fél évvel ezelőtt készítettnek, mely azt mutatta, hogy 1 millió dollár elég lenne az álmok beteljesítéséhez.

 

Új-Dél-Wales állam lottótársaságának szóvivője Matt Hart szerint az eredmények azt tükrözik, hogy az emberek véleménye megoszlik az ügyben, hogy szerintük mi tenné őket boldoggá. “Érdekes módon, a korábbi kutatás szerint a legtöbb új-dél-wales-i azt mondta, hogy 10 millió dollárra lenne szüksége ahhoz, hogy ne kelljen dolgoznia többé. Szóval lehet, hogy az új-dél-wales-iek számára jobban összefügg az álmaik valóra váltása azzal, hogy ne kelljen dolgozniuk többé.” – közölte. „Sajnos ez alapján a felmérés alapján kissé valószerűtlen, hogy az új-dél-wales-i felnőttek valóra tudják váltani álmaikat.”

 

Mikor azt kérdezték, hogy miért okozna boldogságot egy nagy lottónyeremény, az új-dél-wales-iek körülbelül harmada (32,2%) azt nyilatkozta, hogy azért, mert megszabadítaná őket az adósságaiktól, és pénzügyi biztonságot jelentene. Több mint negyedük (26,6%) pedig azt válaszolta, hogy az is boldoggá tenné, hogy segíteni tudna a családján és barátain.

 

Nézzük, Magyarországon mi a helyzet? Önnek mekkora lottónyereményre lenne szüksége álmai valóra váltásához, és hogy igazán boldog lehessen?

 

Címkék: lottó,