A németeket is legyőzte a pólóválogatott

2014-07-06
A Montenegró csapata felett aratott pénteki 9-8-as győzelem után a folytatásban is nyert a magyar férfi vízilabda-válogatott a Németország Kupáért kiírt düsseldorfi tornán: Benedek Tibor szövetségi kapitány csapata a vendéglátók nemzeti együttesét verte két góllal.

 

Eredmény:

Magyarország-Németország 10-8 (1-1, 3-3, 5-2, 1-2) 

a magyar góldobók: Madaras 3, Varga Dénes 2, Varga Dániel, Hosnyánszky, Tóth M., Vámos, Erdélyi 1-1

 

A július 14-én kezdődő margitszigeti Európa-bajnokság főpróbájának tekinthető eseményen a világbajnoki címvédő magyar együttes 4-4-ig csak futott az eredmény után, addig rendre a németek vezettek. Az egyenlítést követően aztán a világbajnoki címvédő Benedek-csapat megrázta magát, s főleg a triplázó Madaras Norbert eredményességének köszönhetően 9-6-ra elhúzott a harmadik negyedben. Német szépítést követően még Erdélyi Balázs talált be, s 10-7 után már csak egyetlen gólra futotta a házigazdák erejéből.

 

"Maximálisan meg vagyok elégedve! Ahogy játszunk, az elzárásaink, a mozgásaink, mindez teljesen rendben van már. Bízom abban, hogy a hibák terén a jövő hétig még sokat javulunk, de maga a rendszer felállt..." - nyilatkozta Benedek Tibor a lefújás után a honlapnak.

 

A négycsapatos tornát az Egyesült Államok válogatottja elleni, vasárnap délelőtti összecsapással fejezi be a magyar csapat.

 

Forrás: MTI

Címkék: labdarúgás,