A németek már a BL-döntőről álmodoznak

2013-04-11
A német sajtó örömmel nyugtázta, hogy a Bayern München továbblépésével - a Borussia Dortmund sikerét követően - két német csapat szerepelhet a Bajnokok Ligája elődöntőjében, amire korábban egyszer sem volt példa.

 

"Wembley-álom" - utal a kéthetente megjelenő Kicker a címlapján arra, hogy karnyújtásnyira van a londoni döntős részvétel.

 

"A bajor álom realitássá vált" - foglal állást hasonlóképpen a Bild, amely német döntőt sem tart elképzelhetetlennek. (Ennek persze alapvető feltétele, hogy a pénteki sorsoláson az azonos országbeliek, tehát a németek, valamint a Real Madrid és az FC Barcelona elkerüljék egymást.)

 

"Két német csapat az elődöntőben, ez eddig soha nem fordult elő" - emeli ki a lap, hozzátéve, hogy német elődöntővel is kiegyezne, mert akkor biztossá válna az egyik csapat finálés részvétele.

 

A berlini Tagesspiegel azt húzta alá beszámolójában, hogy a Bayern München könnyedén lépett túl a Juventuson, az első és a második mérkőzésen is 2-0-s győzelmet aratva. Ugyancsak emlékeztet arra, hogy a bajorok az utóbbi időszakban rendszeresen eljutnak a végküzdelmekig, az elmúlt négy idényt tekintve ugyanis harmadszor léphetnek pályára az elődöntőben.

 

A Bayern számára az egyetlen negatívum, hogy egyik legeredményesebb gólszerzője, Mario Mandzukic sárga lapok miatt kihagyja majd az elődöntő első felvonását. A lap nem mulasztja el megjegyezni, hogy a második figyelmeztetésben spanyol játékvezető részesítette a támadót a torinói visszavágón, miközben a müncheni csapat könnyen spanyol csapattal akadhat össze a következő fordulóban.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: labdarúgás,