A német csúcsrangadó volt a legnépszerűbb a Tippmixen

2013-08-01
A Tippmix-ajánlat 30. hete újra számos nemzetközi labdarúgó kupasorozathoz köthető mérkőzéssel jelentkezett, ami a legtöbb kifizetett nyereményt – ahol a kiegészítő fogadási lehetőségek számadatait is figyelembe vettük – tömörítő toplistán is visszaköszön.

 

Az élen ugyanis a Bajnokok Ligája-selejtezők magyar érdekeltségű mérkőzését találni, hiszen a Maccabi Tel Aviv – Győr csata visszavágójával 81,64 millió forintot nyertek a helyesen tippelők. Mivel nem csupán a BL/EL-selejtezők sora, hanem immáron az országos bajnokságok is szépen lassan beindulnak, ez az aktuális rangsorra is kihatással van. A német másodosztály Kaiserslautern – Ingolstadt derbije 52,26 millió forintot fialt, míg a német SzuperKupa Dortmund – Bayern München csúcsrangadója 44,80 millió forinttal gyarapította a játékosokat. Egy másik Bundesliga 2.-es találkozó, az Aalen – Fürth mérkőzés épphogy leszorult a képzeletbeli dobogóról több mint 40 milliós kifizetésével, ahogy a Zeljeznicar –Plzen BL-selejtező is, a maga 39 millió forintot meghaladó nyereményével.

 

Amikor Németországban Dortmund – Bayern München csatát rendeznek, szinte borítékolható, hogy a heti összefoglaló legnépszerűbb eseményeket taglaló listáján ez a párosítás az élmezőnyben végez. Ez alkalommal sem „hagyta hidegen” a tippmixelőket a német csúcsderbi, ami számszerűsítve – a kiegészítő fogadási lehetőségek adataival együtt – 140.070 fogadáskötést jelent. Az is megszokott, hogy a magyar csapatok kiemelt figyelemben részesülnek, amit ezúttal három párharc is alátámaszt. A Debrecen – Strömsgodset Európa Liga-selejtezős párharc második felvonása 125.229 szelvényen szerepelt, míg a Maccabi Tel Aviv – Győr BL-visszavágó 99.762 fogadáskötéssel járt együtt. A magyar NB I új szezonjának nyitófordulójában a Pécs – FTC találkozóra koncentráltak leginkább játékosaink, ami több mint 75 ezer megkötött fogadást jelent a számok nyelvére lefordítva. Az orosz labdarúgó-élvonal egyik összecsapása, a CSZKA Moszkva – Krilja Szovjetov Szamara meccs 71 ezernél is több fogadáskötésével férkőzött be a Top 5-be.

 

A legváratlanabb eredmények között is élre kívánkozik a német Szuper Kupa, lévén a tavaly mindent – bajnokságot, Német Kupát és persze a Bajnokok Ligáját – megnyerő Bayern Münchent 4-2 arányban tudta felülmúlni a Dortmund csapata (73.634 szelvényből 4.964 helyes tipp, nyertes odds: 3,85). Hasonlóan meglepő volt a Sturm Graz – Breidablik párharc második mérkőzése az Európa Liga selejtezőjében, ahol a Szabics Imrét is bevető házigazdák vereséget szenvedtek, így ezzel búcsúztak is a további küzdelmektől (végeredmény: 0-1, 24.918 szelvényből 2.293 tökéletes tipp, 9,45-ös nyereményszorzó). A második számú európai kupasorozat egy másik párharca, a holland Utrecht, valamint a luxemburgi Differdange második találkozása is előre nem várt eredményt hozott a maga 3-3-as döntetlenjével (16.442 szelvényből 1.595 helyes tipp, 5,30-as odds mellett). A belga labdarúgó-bajnokság sztárcsapata, az Anderlecht hazai környezetben botlott, miután nem bírtak a Lokeren együttesével (végeredmény: 2-3, 36.916 szelvényből 547 helyes tipp, 7,15-ös szorzóért).

 

A Barcelonában zajló vizes világbajnokság, illetőleg a honi labdarúgócsapatok mérkőzései kaptak kiemelt figyelmet a fogadóktól a múlt heti magyar érdekeltségű események között. Vízilabda-válogatottjainkra egyaránt fontos meccsek vártak a vb-n: legjobb férfi pólósaink a Kína elleni győzelemmel kezdték a szereplésüket (végeredmény: 13-5, 7.579 szelvényből 7.160 helyes tipp, nyertes odds: 1,04), női vízilabdázóink pedig Olaszország válogatottját is „elintézték” felettébb nagy magabiztossággal (eredmény: 10-4, 22.108 szelvényből 11.507 nyertes tipp, 2,02-es nyereményszorzó). A vizes vb úszóversenyeinek egyik korai száma a hölgyek 10 kilométeres nyíltvízi versenye volt, ahol Risztov Éva a 9. helyen zárt (12.457 szelvényből 3.187 hibátlan tipp, 2,90-es oddsért). A nemzetközi porondtól minden magyar labdarúgócsapat búcsúzott, a többi közt a Debrecen gárdája is, amely az Európa Liga selejtezőjének visszavágóján a Strömsgodsettől hazai környezetben kapott ki nagyon simán, 0-3-ra (80.482 szelvényből 5.574 tökéletes tipp, 2,90-es szorzó mellett). A múlt héten kezdetét vette a magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 2013-14-es szezonja is, melyet az FTC csapata egy 2-1-es, Pécs elleni idegenbeli sikerrel nyitott, a papírformának megfelelően (75.244 szelvényből 69.410 helyes tipp, 1,65-ös nyertes odds).

 

A játékhét legügyesebb fogadója cím ezúttal egy budapesti tippmixelőt illet. A XXI. kerületben feladott szelvényen 200 forintot kockára téve 394.000 forintot nyert, miután az összes esemény a megtippelt végkimenetelt hozta: 

  • Zenit Szentpétervár - Kuban Krasznodar  1. félidő eredménye D
  • Austria Lustenau - Hartberg V
  • Mattersburg - St. Pölten V
  • Pápa - Puskás Akadémia D
  • Bohemians - Drogheda Utd. D
  • SD Galway - Cobh Ramblers H
  • Waterford Utd. - Athlone D
 
Forrás: Szerencsejáték Zrt
 
Címkék: tippmix,