A mobilos fogadók 10 százaléka a wc-ről teszi meg tétjeit

A Betfair nyilvánosságra hozta a felhasználói szokásokat mérő legutóbbi vizsgálatának eredményét, melyből néhány érdekességre is fény derült.

 

A 14 napon át tartó felmérés során 100 felhasználót interjúvolt meg a szolgáltató. A felhasználók válaszából kiderül, hogy a játékosok 10%-a a vécéről intézte fogadását, 20% pedig még egy esküvőről is kilógott amiatt, hogy beizzítsa kedvenc fogadó appját.

 

A fogadások 66%-át olyan natív mobilos app-okon keresztül intézték, melyeket speciálisan egy-egy telefon operációs rendszerére fejlesztettek ki, míg a fogadások fennmaradó 34%-át a mobiltelefon böngészőjén keresztül tették meg a játékosok. Az az iPhone app, mellyel a Betfair volt az első fogadóiroda, ami elnyerte az Apple jóváhagyását, és 2010 májusában felkerült az app store-ba, messze a legdominánsabb natív app a Betfair palettáján: ez felel az ezen a csatornán generálódott fogadások 50 százalékáért. A Blackberry-nél ez az adat 14%, az Android-nál pedig csupán 4%.

 

Stephen Morana, a cég vezérigazgatója elmondta, hogy a mobilos fogadások 122%-kal (elérték a 44 milliót), az ebből származó bevételek pedig 97%-kal növekedtek (22,7 millió fontra) a tavalyi évben. A játékosok tavaly összesen 2,2 milliárd font értékben tettek meg téteket mobilon kersztül. Áprilisban az Egyesült Királyságban és Írországban élő játékosok 50 százaléka mobilon játszott, több mint hatmillió fogadást tettek meg telefonjaikon és tabletjeiken.