A minisztérium megerősítette: hamarosan kijön a végrehajtási rendelet

2012-01-26
A Nemzetgazdasági Minisztérium is megerősítette a fortunaweb.hu értesülését, miszerint nem kell már sokat várni a szerencsejáték törvényhez kapcsolódó végrehajtási rendelet megjelenésére.


Miután szerkesztőségünk megbízható piaci forrásokból úgy értesült, már csak napok kérdése, hogy végre kijön a várva várt végrehajtási rendelet, rákérdeztünk erre a törvényalkotásért felelős Nemzetgazdasági Minisztériumnál is.


Megkeresésünkben hivatkoztunk arra is, hogy Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter 2012. január 5-én kelt, Erdős Norbert Békés megyei fideszes országgyűlési  képviselőnek küldött írásos válaszában úgy fogalmazott, hogy a „közeljövőben" megjelenik a szerencsejáték törvény végrehajtási rendelete. 


Nos, január 24-én kedden elküldött e-mailünkre ma, azaz január 26-án délelőtt telefonon azt a hivatalos választ kaptuk a minisztérium kommunikációs titkárságától, hogy „hamarosan” megjelenik a végrehajtási rendelet, tehát a „közeljövőben” megfogalmazás a „hamarosan”-ra változott.


Mindez a valóságban azt jelenti, hogy reményeink szerint már tényleg csak néhány napot kell várni a részletszabályok nyilvánosságra kerülésére, s arra valószínűleg legkésőbb a jövő hét elején sor kerül.


A hírt feltétlenül üdvözölni tudjuk, de azt azért megjegyezzük, hogy a pénznyerő automaták üzemeltetését szabályozó törvény már közel három hónapja, 2011. november 1-jén, míg maga az új szerencsejáték törvény idén január elején életbe lépett…Címkék: jogi háttér,