A magyar Ostinato világsztár zsokéval indul első sivatagi versenyében

2013-01-24
Magyar idő szerint ma 16:40-kor startol az A36 Szindikátus istálló lova Dubaiban. Nyergében az írek klasszis lovasával, Kieren Fallon-nal.

 

Az előzetesen közreadott menetrendnek megfelelően ma délután lép először pályára a Dubai World Cup Karneválon Ostinato, aki ezzel történelmet ír - ő az első magyar versenyló, aki starthoz áll a világ legnagyobb díjazású versenysorozatán. Ostinato annak köszönheti meghívását a sivatagi lóverseny-paradicsomba, hogy tavaly ősszel - miután hazánkban megnyerte a két legnagyobb nemzetközi futamot a Millenniumi Díjat és a Kincsem Díjat - , Berlinben a harmadik helyen végzett a Német Derbyt nyerő Pastorius mögött.

 

Kovács Sándor idomítottjának hat ellenfele lesz a 2000 méterre kiírt hendikep futamban. Az A36 Szindikátus istálló lova 111-es official rating-et (aktuális hendikep számot) kapott a helyi szakemberektől, ami alapján topsúlyt, egész pontosan 59,5 kg-ot cipel majd a meydan-i viadalon.

 

Az ötéves mén nyergében az írek egyik legjobb lovasát Kieren Fallon-t láthatjuk majd a nap harmadik futamában. Az 48. születésnapját február 22-én ünneplő zsoké, olyan kiváló trénerek első választottja volt korábban, mint Sir Henry Cecil (Frankel egykori trénere), Sir Michael Stoute, vagy éppenséggel Aidan O’Brien. Napjainkban leginkább Luca Cumani, Mark Johnston és Kevin Ryan idomárok bizalmát élvezi.

 

Fallon háromszor győzött az Epsom Derbyn (1999, 2003, 2004), kétszer haladt át elsőként az Ír Derby célvonalán (2005, 2006), de ugyanígy két győzelmet könyvelhetett már el az európai kontinens legmagasabban díjazott összecsapásán, a Prix de l’Arc de Triomphe-on (2005, 2007). Anglián, Írországon illetve Franciaországon túlmenően Németországban, az Egyesült Államokban, Hongkongban és mostani versenyünk színhelyén az Egyesült Arab Emirátusokban is nyert már Group 1-es megmérettetést. Bátran kijelentetjük tehát, hogy egy igazi világsztárt lovagolja a magyar tréningben álló versenylovat.

 

Ami a mezőnyt illeti, nehéz rámutatni a lehetséges győztesre. Jamr (Adrie De Vries) tavaly három versenyt nyert a Karneválon, míg egy alkalommal másodikként ért célba. Idén eddig egyszer láthattuk futni. A Group 2-es besorolású Al Maktoum Challenge első versenyében 1600 méteren hatodikként végzett több mint öt hosszal lemaradva a nyerő mögött. A mostani hosszabb táv, no meg persze a gyengébb képességű riválisok között könnyen elképzelhető végső sikere.

 

Papíron helyezést szerezhet a makaói színeket képviselő Elderly Paradise, aki egy hete második lett a gall Olivier Doleuze által támogatva. Esélyeit növeli, hogy ezúttal a belga fenomén Christophe Soumillon üli.

 

Szintén jó esélyt képvisel Mahmood Al Zarooni idomítottja Novelty Seeker. A Godolphin istálló reménységét az ifjú francia csillag, a Frankie Dettori szerződésbontásával elsőszámú zsokévá előlépő Mickael Barzalona lovagolja.

 

Az indulók:

Tréner Zsoké Súly Hendikep szám
OSTINATO S. Kovács Kieren Fallon 59.5 Kgs 111
JAMR M bin Shafya  Adrie de Vries  57.5 Kgs 107
ELDERLY PARADISE C Tam Christophe Soumillon 57.0 Kgs 106
MARCHING TIME D Watson Paul Hanagan 54.5 Kgs 100
HIGH TWELVE S Seemar Richard Mullen 53.0 Kgs 95
MUCK 'N' BRASS E Lynam Tadhg O'Shea 53.0 Kgs 97
NOVELTY SEEKER M Al Zarooni Mickael Barzalona 53.0 Kgs 98

  

Előzmények:

Magyar résztvevője is lesz a tekintélyes Dubai lóversenyfesztiválnak

Ostinato Dubaiban

Címkék: lóverseny,