A lovi fejlődését várja a Kincsem park az új játéktól

2015-12-17
A Kincsem park januárban elinduló új játékától robbanásszerű fejlődés várható a lóversenyfogadásban, és alapjaiban változtatja meg a lóversenyzés finanszírozását - mondta Pécsi István, a Kincsem park ügyvezető igazgatója szerdán este az M1 aktuális csatornán.

 

Kifejtette: a világ első számú lóverseny játékát 17 országban lehet játszani, a központ Franciaország. Naponta minimum 600 millió forint a jackpot, az átlagnyeremény egymilliárd forint felett van. A lóversenyfogadásból beérkező összeg a lóversenyzés finanszírozására fordítható, illetve egy bizonyos szint után a lovas ágazatot is lehet támogatni belőle.

 

A fogadók jelenleg évente mintegy egymilliárd forintot tesznek fel, ennek egy része marad a fogadásszervezőnél, amiből a rendezést is finanszírozni kell. Ezt kéne megtízszerezni vagy -hússzorozni ahhoz, hogy önfinanszírozóvá váljon a lóversenyzés, ami néhány éven belül bekövetkezhet - vélekedett Pécsi István.

 

Megjegyezte: a két állami fogadásszervező - a Magyar Lóversenyfogadást Szervező Kft. és a Szerencsejáték Zrt. - együttműködése által létrejött Kincsem+ játék által a 2012 nemzeti lovasprogram legsarkalatosabb pontja valósul majd meg. A játék eredményeként a vezérigazgató azt is reméli, hogy megváltozik a lóversenysport immár kétszáz éves Budapest-centrikussága, és vidéken is épülnek majd pályák.

 

Pécsi István beszámolt arról is, hogy soha nem volt még akkora az érdeklődés az ügetőszilveszterre, mint az idén. A futamok között zene szórakoztatja a közönséget, mivel a rendezvény új helyszínnel, fűtött bulisátorral bővül, tekintettel arra, hogy tavalyi mínusz nyolc fok miatt csak 10 ezer ember ment el a Kincsem parkba.

 

Forrás: MTI