A lottómilliomosok ötöde tovább dolgozik

2012-10-24
Minden öt brit lottómilliomos közül egy úgy dönt, hogy nem adja fel állását, és továbbra is bejár dolgozni munkahelyére – derült ki egy hétfőn közzétett felmérésből.

 

A brit Nemzeti Lottótársaság annak apropóján tette közzé a tanulmányt, hogy a játék 1994-es bemutatása óta most köszönthették a háromezredik lottómilliomost. Ennek a 3000 lottómilliomosnak a közreműködésével készült felmérésből kiderült, hogy csak 59 százalékuk adta be azonnal a felmondását a hatalmas nyeremény átvétele után, 19 százalékuk pedig továbbra is dolgozni járt, mintha mi sem történt volna.  Később 31 százalékuk vállalt valamilyen fizetés nélküli, társadalmi munkát. 

 

A tanulmányból azt is megtudhattuk, hogy a brit lottómilliomosok kedvenc nyaralási célpontja az Egyesült Államok, és legtöbben Audi márkájú autót vásároltak. 900 üzleti vállalkozást indítottak, és így összesen 3.195 embernek adnak munkát

Kiderült, hogy a nyertesek legtöbbször megosztották nyereményüket gyermekeikkel, családjukkal és barátaikkal, és így további 3780 milliomost adtak az Egyesült Királyságnak.

Nem meglepő módon az újdonsült nyertesek első vásárlása általában egy új ház és egy új autó volt.  A szerencsés brit lottójátékosok összesen 7.958 házat és 17.190 új autót vásároltak. 

 

Majdnem minden új brit milliomos a hazájában költötte el a nyeremény nagy részét, és annak csak alig két százaléka vándorolt külföldre.  Költésük közel 750 millió fontot jelentett a brit gazdaság számára, és több, mint 500 millió font adót generáltak. 

Andy Logan, az Oxford Economics elemzője szerint „A nyeremények hatása sokkal szélesebb, mint  gondoltuk. A nagynyeremények nemcsak a család és a barátok életére vannak hatással, hanem a brit gazdaságra is, különösen, hogy ilyen nagy mértékben költik el a nyereményeket az Egyesült Királyságban.”

 

Forrás: HuffingtonPost