A legőrültebb lottószámok is bejöhetnek

Mindenki tudni szeretné, melyik az az öt szám, amelyek egy papírcetlire leírva egy életre gondtalanná tehetnek minket. Vannak, akiknek egész furcsa ötleteik támadnak - és néha be is jönnek.

 

Egy ontarioi házaspár például meglehetősen furcsa állandó számaival nyert 25 millió dollárt, mintegy 5,6 milliárd forintot 2012 augusztusában a kanadai Lotto Max sorsoláson.

 

Ron és Susannah Higgs több, mint két éven át mindig a 2, 3, 5, 22, 23, 32 és 33 számokat ikszelte be a Lotto Max nevű kanadai lottójáték szelvényén. Azért választották ezeket  a számokat, mert Ron egy időben állandóan pontosan 3:33-kor nézett az órára, Susannah pedig nap mint nap a 2-2-2 számokkal találta szembe magát valamilyen okból. A párnak ráadásul három gyereke van, így eldöntötték, hogy a kettes és hármas számokat fogják kombinálni a lottószelvényeiken. 

 

A 2012. augusztus 24-i Lotto Max sorsoláson pedig pontosan ezeket a kissé hihetetlennek tűnő számokat sorsolták ki: 2, 3, 5, 22, 23, 32, 33. Két telitalálatos szelvény volt, az egyik, mint később kiderült, Higgséké, így ők kapták az 50 millió dolláros jackpot felét.

 

“Mikor ellenőriztem a szelvényemet az önkiszolgáló terminálon, először azt hittem, hogy egy Lotto Max reklámot látok, azért villog a 25 millió dolláros felirat a képernyőn.” mesélte Susannah. „De valami fura volt, nem voltam benne biztos, hogy most mi van, ezért gyorsan felkaptam egy tollat, aláírtam a szelvényt, és odaadtam a pultosnak, hogy ellenőrizze ő is. Mikor a terminál elkezdett csengetni meg sípolni, már tudtam, hogy nyertem.”

 

A házaspár mosolyogva vette át nyereményét Toronto-ban. Az 59 éves Ron Higgs a egy fémfeldolgozó vállalat alelnöke, az 56 éves Susannah pedig egy mérnöki irodában dolgozik. Nem ez volt az első alkalom, hogy Fortuna megtisztelte őket, 2000-ben már nyertek egyszer 10.000 dollárt. A nyeremény átvételekor elmondták, hogy a pénz felét szétosztják a családban, és mindketten állásuk megtartása mellett voksoltak. 

 

 

98 darab telitalálatos

Nagyjából ugyanekkor történt, hogy szintén szokatlan, ám korántsem ritka számkombinációval próbálták megnyerni az "ötöt a harminchatból" rendszerű floridai „Fantasy Five” nevezetű lottót, egészen pontosan kilencvennyolcan. Így ennyi felé kellett osztani a floridai lottó jackpotját, miután a egy 2012-es sorsoláson az 1, 3, 5, 7 és 9 számokat húzták ki. A nyertesek fejenként félmillió forint körüli összeget kaptak, pedig a jackpot eredetileg 200.000 dollár volt.

 

Talán érthető, ha a telitalálatot elérő játékosok kicsit csalódottak voltak, de legalább elmondhatják magukról, hogy egyszer már megnyerték a főnyereményt a lottón - ezt a kijelentést sokan nem tehetjük meg, hiába vágyunk rá annyira.

 

51,7 milliárd forint a Powerball lottó jackpotja - ez most a legnagyobb!

 

A Powerball az USA, de talán az egész világ legnépszerűbb lottójátéka, ami nem véletlen: rendre ez a játék kínálja a legnagyobb jackpotokat, ahogyan most is: jackpotja 203 millió dollár, azaz 51,7 milliárd forint. A hetente kétszer – szerdán és szombaton - sorsolt Powerball hasonlít a magyar ötös lottóhoz, annyi különbséggel, hogy itt a főszámok mellett egy plusz számot is meg kell jelölniük a játékosoknak. Az öt főszámot 69, a Power Ball-nak nevezett pluszszámot pedig 26 szám közül kell kiválasztani. A telitalálathoz, tehát a jackpothoz mind az 5+1 számot el kell találni, de ezen kívül még nyolc alacsonyabb nyerőosztály is van (a legkisebb nyereményhez elég csak az 1 plusz számot helyesen megtippelni).

 

Hogyan lehet játszani?

 

A játékban természetesen nem csak amerikai állampolgárok vehetnek részt, és szerencsére nem kell az Államokba se kiutazni ahhoz, ha valaki meg szeretné kísérteni a szerencséjét. Ma már több olyan online lottózó is létezik (theLotterLottosend), ahol egy kis felár ellenében bárki megveheti a szelvényét (a legtöbb helyen ráadásul olyan akciókat, illetve üdvözlő bónuszokat is ki lehet fogni, hogy a játékos visszakapja a szelvény teljes árát.), de arra is van lehetőség, hogy a kihúzott számokra szelvény nélkül fogadjunk (Lottoland). 

 

Powerball szelvény vásárlása a TheLotter oldalán

Powerball számokra fogadás a Lottoland oldalán

Powerball szelvény vásárlása a Lottosend oldalán