Az idei legnagyobb MegaMillions jackpot várja gazdáját kedden

2013-12-09
Ismét felütötte fejét a lottóláz az Egyesült Államokban, hiszen kedden előreláthatóan már 344 millió dollár (75,5 milliárd forint) lesz a MegaMillions lottó főnyereménye.

 

Miután pénteken sem volt telitalálatos, a jackpot már 19. hete halmozódik, és keddre várhatóan 344 millió dollárra hízik, ami a készpénzes kifizetési opció választása esetén 184 millió dollárt jelent. Ez a játék történetének negyedik legnagyobb jackpotja. Az összeg egyben idei rekordot is jelent, hiszen utoljára tavaly márciusban talált gazdára ennél nagyobb összeg a MegaMillionson, akkor három játékos osztozott a 656 millió dolláros főnyereményen.

 

Ezen az USA legtöbb tagállamában játszható lottójátékon 5+1 számot kell eltalálni helyesen a telitalálathoz. Az első öt számot 56 fehér golyó közül, a plusz egy, úgynevezett MegaBall számot pedig 46 aranyszínű golyó közül sorsolják ki. A nyerési esély 1:175.711.536. 

A játékon természetesen nem csak amerikai állampolgárok vehetnek részt, a különböző internetes lottóközvetítő oldalak segítségével ma már bárki bekapcsolódhat a nagy amerikai álom kergetésébe.