A leghülyébb helyek, ahova a lottószelvényt dugták a nyertesek

2019-01-25
A szempillatartó dobozoktól a matrac alá rejtett zokniig – így próbálnak vigyázni az újdonsült lottómilliomosok a nyertes szelvényeikre.

 

Ez talán a legrémisztőbb része egy nagy lottónyereménynek. Miután tudatosult az emberben, hogy hatalmas összeget nyert, elkezd kattogni az agya, hogy hol is helyezhetné biztonságba a vagyont érő lottószelvényt, míg jelentkezik vele a lottótársaságnál.

Íme a Camelot brit lottótársaság által összeállított lista azokról a helyekről, ami eszébe jutott a nyerteseknek.

 

1. A ruhák alá, a hálószobai szekrény fiókjába

Egy rögbi-rajongó házaspár, a walesi Stephen és Keri Chick 1 millió angol fontot (tehát úgy 350 millió forintot) nyert 2015 februárjában. Stephen egy boltban ellenőriztette a szelvényét, és azt mondták neki, hogy vegye fel a kapcsolatot a Camelot lottótársasággal.

“A hölgy a boltban beszkennelte a szelvényemet, és hívta a főnökét. Egyből aláíratták velem a szelvényt, és mondták, hogy menjek haza, és hívjam fel a Camelot lottótársaságot.” – mesélte. „Mikor megerősítették, hogy 1 millió fontot és egy első osztályú világkörüli utat nyertem, elkezdtem sírni, annyira elöntöttek az érzelmek.”

Stephen a nyertes szelvényt egy rakás ruha alá rejtette a hálószobai szekrény fiókjába, és egészen péntekig ott is tartotta, mikor végre ki tudott venni egy szabadnapot, hogy találkozzon a Camelot nagynyertesekkel foglalkozó tanácsadójával – és a bankfiókja igazgatójával.

 

 

2. Egy „szent” antik teáskannába a konyhaszekrénybe

Két nagyszülő, Judy és Frank Whitmore 1 millió fontot nyert az EuroMillions lottó kiegészítő tomboláján 2011 decemberében. A házaspár a nyertes szelvényt a karácsonyi ünnepek idejére egy „szent” antik teáskannába rejtette. 

Az antialkoholista Whitmore asszony a férjével, a teáskannával és Mr Whitmore pezsgőjével pózolt a fotósoknak. "Ez a teáskanna egy családi örökség. Frank ük-ük-nagyanyjáé volt. A szekrény legtetején tartjuk. Szent dolog számunkra, ez a mi kis teáskannánk.” 

 

3. Egy befőttesüvegbe

A taxisként dolgozó Amo Riselli 25 millió fontot, tehát úgy nagyjából 9 milliárd forintot nyert az angol Lottón 2018 januárjában. Édesanyjára, Maria Riselli-re bízta a szelvény őrzését, míg a karácsonyi ünnepeket követően ismét kinyitott a Camelot irodája. Az asszony úgy döntött, hogy a szelvényt egy befőttesüvegbe teszi, ahol mindig láthatja, hogy rendben megvan, amikor csak arra jár.

 

 

4. A nappali egyik szekrényébe – de nem is tudtak róla, hogy nyertek

Egy kórházi konyha dolgozóiból álló lottócsoport 25 millió fontot (9 milliárd forintot) nyert az EuroMillions lottón 2017 novemberében. A csoport nem szerezett egyből tudomást a nyereményéről, de mikor végül igen, mindannyian felmondtak.

A lottócsoport vezetője, az 56 éves Julie Saunders a férjét kérte meg pénteken, hogy menjen és vegye meg a szelvényt, mert mindnyájan dolgoztak.

A sorsolást követő napon elmentek meglátogatni az édesapját az öregek otthonában, és ő mondta nekik, hogy egyetlen telitalálatos szelvény volt. “Lehet, hogy a miénk, mert még nem ellenőriztem” – mondta, nem is tudva róla, hogy tényleg a szokásos helyre, a nappali szekrényébe dugott szelvény a nyertes.

Mikor Julie-ék hazamentek, ellenőrizte a számokat, és azonnal felhívta a Camelot-ot, mielőtt a többieknek is szólt volna a fantasztikus nyereményről.

 

5. A feleség alsóneműs fiókjába

Melvynn Wright a nyertes lottószelvényét a felesége alsóneműs fiókjába dugta – a nyereményből pedig egy új mozgássérült-robogót vett neki.

Melvynn felesége, Anna és négy lányuk úgy nyert sorsfordító, 1 millió angol fontot, tehát úgy 360 millió forintot, hogy számaik bejöttek a lottócsoportos szelvényükön.

A 74 éves férfi elmondta, hogy annyira megrémült, hogy elveszti a szelvényt, még mielőtt a Camelot visszaigazolhatná a nyereményt, hogy Anne alsóneműi alá rejtette.

“Ellenőriztem a számokat, és azonnal láttam, hogy egyeznek.” – nyilatkozták a Stoke Sentinel-nek. „Szóltam a feleségemnek, hogy jöjjön le, és ő is ellenőrizze. Mindig is azt mondogattam, hogy egyszer nyerni fogok. Csak bíznom kellett benne.”

 

6. A lámpába rejtve a nyaralás idejére

Alison és John Doherty közel 15 millió fontot (5,5 miliárd forintot) nyert a National Lottery-n 2016 júliusában.

A skót házaspár rájött, hogy nyert, de a következő nap indultak a már előre lefoglalt családi nyaralásukra Floridába. Távollétük idejére a nyertes szelvényt egy lámpába rejtették.

“John azonnal felhívatta velem a Camelot-ot. Míg arra vártunk, hogy visszahívjon a nyertesek tanácsadója, az életem leghosszabb egy órája volt. Mikor végül aztán megcsörrent a telefon, sikítottam.” – mesélte a hölgy.

“Az eredeti szelvényt egy viharlámpa formájú gyertyatartóba dugtam a hálószobába. Biztos ami biztos, le is fotóztam, a fotót pedig egy dobozba rejtettem, amiben John a munkásbakancsát tartja. Nem akartam rizikózni.”

 

7. A kocsi kesztyűtartójába rejtve egy teljes hónapra

Egy 4,4 millió eurós jackpot nyertese a kincset érő szelvényt az autójuk kesztyűtartójába rejtve tartotta egy HÓNAPON át. A névtelenséget kérő játékos végül aztán Dublinban vette fel a nyereményét, a lottótársaság központjában.

“Mindig a kesztyűtartóba teszem a lottószelvényeimet.” – magyarázta a nyeremény átvételekor. „Mikor rájöttem, hogy nyertem, visszatettem a szelvényt ugyanoda, míg dolgoztam. Aznap este ugyan bevittem a házba, de az a szelvény jópár mérföldet megtett az egy hónap alatt, míg rájöttem, hogy sokat ér.”

 

8. A retikülben egy hétre

Donna Stickley egy 21 millió angol fontot (7,6 milliárd forintot) érő lottószelvénnyel a táskájában járkált mindenhova egy hétig, míg rá nem jött, hogy ő és a férje megnyerték a jackpotot.

Miután egy héttel a sorsolást követően egy bevásárlás során ellenőriztették a szelvényt, a pultos azt mondta a hölgynek, hogy hívja fel a Camelot lottótársaságot, mert helyben nem fizethetik ki az 500 fontnál nagyobb nyereményeket.

Mrs Stickly azt nyilatkozta, hogy a nyereményből vesz egy új táskát – a régit pedig bekeretezteti.

 

 

9. A párna alatt

Világszerte meglepően sok lottónyertes véli úgy, hogy egy értékes, sérülékeny papírcetli tárolására a párna alatt van a legmegfelelőbb hely.

Annie Showell 2017 májusában lefekvés előtt ellenőrizte az EuroMillions nyerőszámait, és rájött, hogy megnyerte a lottójáték Millionaire Maker elnevezésű kiegészítő tombolájának 1 millió angol fontos nyereményét.

Ahelyett, hogy felébresztette volna férjét, John-t, hogy ő is ellenőrizze a számokat, a hölgy a párnája alá tette a szelvényt, és érthetően egész éjjel nem jött álom a szemére.

 

EuroMillions Szupersorsolás jön!

EuroMillions lottó február 1-én egyébként megtartja idei évi első Szupersorsolását, melynek jackpotja garantáltan 120 millió euró, azaz 38,6 milliárd forint lesz.Mivel a Szupersorsolások idején mindig elképesztő roham indul a szelvényekért, a theLotter online lottózó már értékesíteni kezdte a szelvényeket

 
Az évente pár alkalommal megrendezett EuroMillions Szupersorsolás tulajdonképpen semmiben sem különbözik a szokásos EuroMillions-tól, a szelvény ára is változatlan, "'csupán" annyi történik, hogy a jackpotot az éppen aktuális halmozódástól függetlenül 120 millió euróra növelik.