A lebukott sztáratléták menedzsere az erőnléti edzőre mutogat

2013-07-16
Paul Doyle, a doppingvizsgálaton fennakadt jamaicai sztársprinterek menedzsere biztos abban, hogy a csoport erőnléti edzője tehet a tiltott szerek szervezetbe jutásáról.

 

A menedzser a New York Timesnak adott interjúban arról beszélt, hogy a kanadai Christopher Xuereb saját bevallása szerint nem sokkal a júniusi jamaicai bajnokság előtt egy húsz (!) összetevőből álló "koktélt" adott Asafa Powellnek és egy valamivel kevesebb elemből állót Sherone Simpsonnak.

 

Xuereb vasárnap - azután, hogy kiderült Powellék pozitív tesztje - elküldte Doyle-nak e-mailen, hogy milyen regenerálódást segítő és plusz energiát mozgósító készítményt kevert ki a sportolóknak. Az alkotóelemeket felsoroló listán nincs tiltott anyag, a menedzser mégis biztos abban, hogy az erőnléti edző a felelős a történtekért.

 

"Rengeteg dolgot adott nekik, s még nem tudjuk biztosan, hogy ezek közül melyik tartalmazta a doppinglistás oxilofrint - mondta Doyle. - Még keressük a kérdésre a választ, de az egyértelmű, hogy hol fogjuk megtalálni."

 

Hétfőn az olasz rendőrség házkutatást tartott a jamaicaiak Lignano Sabbiadoróban található edzőtáborában, jelenleg elemzik az ott lefoglalt szereket, letartóztatásra nem került sor.

 

A váltóban egyaránt olimpiai bajnok Powell és Simpson mellett további három jamaicai atléta akadt fenn a doppingvizsgálatokon a júniusi országos bajnokságon. Hozzájuk hasonlóan szintén vasárnap derült ki, hogy a háromszoros világbajnok amerikai Tyson Gay, a világ idei leggyorsabb sprintere is megbukott egy májusi teszten.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: atlétika,