A kukából kiszedett sorsjeggyel nyertek 1 millió dollárt

2013-07-29
Egy massachusettsi házaspár több, mint 220 millió forintnak megfelelő összeget nyert azzal a kaparós sorsjeggyel, amit véletlenül kidobtak, és másnap a kukából halászták elő.

 

Joseph és Joanne Zagami kénytelen volt elhalasztani a nyaralást, mert elromlott a hűtőjük, így Joanne elküldte férjét bevásárolni. A férfi egy 5 dolláros kaparós sorsjegyet is vett a boltban lévő automatából , melyet  betett a többi cucc mellé a szatyorba. Otthon az élelmiszereket kipakolták, a sorsjegy azonban a szatyorban maradt, amit aztán kidobtak a kukába. 

 

Este elhatározták, hogy ellátogatnak egy kaszinóba. Indulás előtt az asszonynak eszébe jutott a sorsjegy, és megkérdezte férjét, hogy lekaparta-e már. Akkor döbbentek rá, hogy a sorsjegy valószínűleg a kukában landolt. Másnap reggel Joseph átkutatta az egész szeméthalmot, megtalálta és lekaparta a szelvényt, mellyel, mint kiderült megnyerték az 1 millió dolláros jackpotot. 

 

A házaspár  szerdán jelentkezett a  nyereményért a lottótársaságnál. Választhattak, hogy a teljes, 1 millió dolláros összeget kérik, 20 éves életjáradékként, vagy pedig az egyösszegű kifizetést választják. Ők az utóbbi mellett döntöttek, így 650 ezer dollárt kaptak, melyből az adók befizetése után 455 ezer dollár marad az övék.