A koronavírus miatt kiengedték a börtönből a legendás sportfogadót

2020-05-25
Billy Walters a koronavírusnak köszönhetően büntetése lejárta előtt távozhatott a börtönből.

 

Április végén nagy médianyilvánosságot kapott a hír, hogy minden idők egyik legismertebb sportfogadója, Bill Walters – akit 2017 júliusában ötéves börtönbüntetésre ítéltek csalás és összeesküvés miatt – távozhat a pensacolai börtönből, és büntetése hátralevő részét kaliforniai otthonában töltheti le. Büntetése a hivatal szerint 2021. január 10-én fog lejárni.

 

A 73 éves Walters állítólag részben életkora, részben pedig annak a ténynek köszönhetően kerülhetett ki a börtönből, hogy büntetése több mint felét leülte, és nem erőszakos bűncselekményt követett el.

 

Nincs hír arról, hogy a Pensacola börtönben megjelent volna a koronavírus, de Walters előrehaladott kora és a vírus idősekre való veszélyessége miatt a házi őrizettel kapcsolatos döntésben a hírek szerint kulcsszerepet játszott a COVID-19.

 

Walters jól ismert nagyhal volt a fogadási szektorban mind a nevadai kaszinók, mind a nemzetközi liszensszel rendelkező online fogadóirodák körében. Neve/hírhedtsége akkora volt, hogy a neves 60 Minutes című műsor is portréműsort készített róla 2011-ben.

 

Walters-t végül nem a fogadások miatt ítélték el, hanem amiért belső információk felhasználásával kereskedett a Dean Foods részvényeivel, melynek korábbi elnöke, Thomas Davis komoly adósságot halmozott fel (ideértve a több mint 1 millió dolláros tartozást Walters felé) . Walters állítólag nem kevesebb mint 32 millió dollárt keresett, és 11 millió dolláros veszteséget került el a Davis által biztosított információkkal.

 

Phil Mickelson, profi golfozó és ismert sportfogadó, szintén részt vett a rendszerben, de elkerülte a vádemelést az általuk megszerzett közel egymillió dolláros nyereség visszafizetésével. Walters, aki végig tagadta bűnösségét, végül Mickelsont vádolta azért, hogy elítélték őt, és azt mondta az ESPN-nek, hogy Mickelson megtagadta, hogy Walters mellett tegyen vallomást, "mert aggódott a záradéka miatt".

 

Walters fellebbezést nyújtott be a büntetés rövidítésére, azzal érvelve, hogy az FBI kiszivárogtatta az ügy részleteit, és ez meggyőzte a Dean korábbi elnökét, hogy működjön együtt az ügyészekkel. A fellebbezést elutasították, és Walters azon kérelme, hogy az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága tárgyalja az ügyét, szintén sikertelen volt.

 

Walters hazaengedését követően közleményt adott ki, melyben kifejezte együttérzését a koronavírus áldozatai családjainak, és „hihetetlenül hálásnak” mondta magát azért, hogy otthon, családja körében, biztonságos környezetben lehet.

 
Címkék: sportfogadás,