A könnyebbik ágra került a Fradi a BL-selejtezőben

2014-06-26
Az FTC-Rail Cargo Hungaria a holland Sercodak/Dalfsen csapatával találkozik először a női kézilabda Bajnokok Ligája selejtezőcsoportjában, majd győzelem esetén a német HC Leipzig (német) és a fehérorosz HC Minszk párharcának nyertesével találkozik a 16-os főtáblára kerülésért.

 

A csütörtöki bécsi sorsoláson az is kiderült, hogy a kvartett küzdelmeinek megrendezésére a holland klub kapott jogot. Ha nem él vele, akkor a másodjog a Minszké, a harmadik a Lipcséé, és csak akkor lehet a Ferencváros a rendező, ha egyik riválisa sem vállalja a lebonyolítást. A döntés a jövő hétre várható. Az első mérkőzést szeptember 20-án, a másodikat 21-én rendezik.

 

A négy csapat közül a legjobb a 16-os főtáblára jut, amelynek már tagja a címvédő Győri Audi ETO KC. Ennek a sorsolása pénteken lesz, ugyancsak az osztrák fővárosban.

 

A selejtező második és harmadik helyezettje a KEK harmadik fordulójába, a negyedik helyezett a KEK második fordulójába kerül át.

 

A férfi BL 24-es főtábláján az idén Final Fourba került MKB-MVM Veszprém, valamint az EHF Kupa-győztes Pick Szeged szerepel, a sorsolás szintén pénteken lesz.

 

A női BL-selejtezőcsoportok beosztása:

1. csoport: FTC-Rail Cargo Hungaria, HC Leipzig (német), HC Minszk (fehérorosz), Sercodak/Dalfsen (holland),

2. csoport: FC Midtjylland (dán), Byasen Trondheim (norvég), HC Podravka Koprivnica (horvát),Radnicki Kragujevac (szerb)

 

Az elődöntők párosításai:

1. csoport:

FTC-Rail Cargo Hungaria - Sercodak/Dalfsen

HC Leipzig - HC Minszk

2. csoport

FC Midtjylland - Radnicki Kragujevac

Byasen Trondheim - HC Podravka Koprivnica

 

Forrás: MTI

Címkék: kézilabda,