A kínai turistáknak épülnek Las Vegas új kaszinói

2016-10-10
A most épülő Resorts World és Lucky Dragon kaszinók mögött álló befektetők szerint a kínai turisták kiaknázatlan réteget jelentenek Las Vegasban.

 

A Bűnös Város szerencsejáték szektora mára kezd visszaállni a gazdasági válságból: 2015-ben 6,3 milliárd dollár bevétel származott a játékokból, ami a legmagasabb szám a 2007-es, rekordot jelentő 6,8 milliárd dollár óta. 

 

A nevadai szerencsejáték cégek azonban továbbra is aggódnak amiatt, hogy hogyan érjék el a játékosok új generációját. Ketten közülük keletre, méghozzá nagyon keletre tekintgetnek: a Resorts World és a Lucky Dragon kimondottan a kínai turisták számára épül.

 

A Vegasi mega-resortok jelenleg is több specializált szolgáltatást nyújtanak a kínai VIP ügyfelek számára, így például kínai ételeket, és kínaiul beszélő személyzetet, de a két ázsiai témájú resort ezen is túlmutat majd.

 

A kínaiak érthető módon szeretik az ázsiai dolgokat, és gyakran azokra a területekre gyűlnek külföldön is, ahol kiszolgálják az igényeiket. Ezért van sok városban kínai negyed, de ez természetesen nem csak a kínaiakra igaz - az olasz-amerikaiak is létrehozták a maguk Little Italy közösségeit, a vietnámiak Kis-Saigonokat alakítottak ki, a japán emigránsok pedig Kis-Tokióban csoportosulnak, és még sorolhatnánk.

 

De a kínaiak szerencsejátékozni is szeretnek, és Las Vegasban nincs olyan hely, ahol kimondottan az ő tétjeiket várnák. „A kínaiak szeretik a nagyon kínai élményeket.” – állítja a Fitch Ratings szerencsejáték elemzője, Alex Bumazhny. „Vonzódnak az ázsiai dolgokhoz.”

 

A veteran ingatlanfejlesztő, Andrew Fonfa által vezetett Las Vegas Economic Impact Regional Center (LVEIRC) áll a kilencemeletes hotelt és 2.500 m2-es kaszinót magában foglaló Lucky Dragon komplexum mögött az EB-5-ön keresztül.

 

Az EB-5 egy bevándorlók számára létrehozott befektetői program, mely zöldkártyát biztosít a külföldieknek, ha 500 ezer dollárnyi befektetést tesznek valamilyen munkahelyteremtő projektbe. Három év után a befektetők végleges állampolgárságért folyamodhatnak.

Dave Jacoby, a Lucky Dragon COO-ja szerint a kínai lakosok gyorsan ráharapnak az elérhető beruházásokra.

 

A Lucky Dragon kaszinó a kínai turisták körében népszerű játékokra fog építeni, mint például a bakkarat és a pai gow. Fürdőjében akupunktúrás kezelés valamint teakert is lesz, és mind az öt éttermet az ázsiai kultúra inspirálja.

 

A sokkal nagyobb és sokkal drágább Resorts World várhatóan 2019-ben nyitja meg kapuit. A maláj Genting Group 7 milliárd dolláros befektetése 9.300 m2-es ázsiai témájú kaszinóval csábítja majd a kínaiakat.

 

Nem csak a kaszinószolgáltatók reménykednek: a kínai Hainan légitársaság is abban bízik, hogy hamarosan direkt járatokat indíthat Pekingből Las Vegasba heti három alkalommal. Jelenleg a Pekinghez legközelebbi közvetlen nevadai járat a dél-koreai Szöulban van, azonban ha az ázsiai témájú kaszinók valóban sikert aratnak a kínai játékosok körében, hamarosan erős lesz az igény egy helyi járat iránt.

 
Címkék: kaszinó,