NBA: Kijózanító pofon után javítana LeBron James és a Cavs

2018-05-15
Az NBA keleti fináléjának második meccsén a Cavs vélhetően jobb teljesítményt nyújt támadó oldalon, mint tette az elsőn. Tény, nem lesz nehéz fölül múlni azt a 83 pontocskát...

Boston Celtics - Cleveland Cavaliers

Online sportfogadás tipp: Pontok száma 199.5 felett

Unibet odds: 1.65

Kezdés: szerda, 02:40

 

A Cavs nem szedi szét keletet az NBA rájátszásában. Dominanciáról nem beszélünk, az Indiana ellen 7. meccset kellett játszani, ahol kegyetlenül rezgett a léc. Ha nincs a Cavsnél James, és nem játszik extrát, akkor a Cleveland játékosai már nyaralnak. Aztán a Torontót azért legyalulta, de a keleti finálé első meccsén megint úgy játszottak Jamesék, hogy egy percig sem volt reális esélyük nyerni. A 108-83 is ciki végeredmény, de kb. végig 20-30 pont között ugrált a két csapat közti differencia. Nagyon, de nagyon rosszul festett a Cavaliers.

A Boston szárnyalt, ez a fiatal csapat egy-két rutinrókával megspékelve eddig nem igazán ismer kegyelmet. Nincs nyomás a csapaton, Tatum, Rozier és a többiek pedig stabilan hozzák a jó teljesítményt, miközben Horford vagy Smart is extrát játszik, érzik, hogy reális esély van megverni a Cavalierst is!

A 108 dobott pont benne van a csapatban a 2. meccsen is (sőt), tudjuk jól a Cavsről, hogy az alapszakaszban sem a védekezésével nyerte a meccseit. Túldobta az ellenfeleket, de rengeteg pontot kapott. A 'sok' kapott pont a Boston elleni meccsen is megvolt, de a dobott messze elmaradt a 100-tól. Legutóbb februárban alapszakasz meccsen Love-ék 121-ig jutottak a Celtics elleni találkozón, és a cél, hogy a 2. meccsre ezt megközelítsék.

Valószínű, hogy LBJ picit más üzemmódban játszik, de ha nem alkot csapatot a Cleveland, akkor el fog bukni. Az első meccs, a Bostontól látott dinamika azt mondatja velünk, hogy a TD Gardenben a 100-at a Celtics megint el fogja érni. Viszont azt is nehéz elképzelni, hogy megint ennyire tutyimutyi Cavs-t lássunk. Reméljük, hogy a fiatalok jó értelemben felhúzták a Cavs öregjeit, James-t, Korvert, JR-t, Love-ot, Calderónt és a többieket. Tény, hogy a play off-ban a védekezés intenzitása, jelentősége nő, de ez a Cavs alapból képtelen hatékonyan védekezni. Ha nyerni akar, bőven 100 pont fölé kell menni a 2. meccsen.

Címkék: sportfogadás, tipp,