A kaszinókban dohányozni lehet, játszani egyelőre nem

2012-01-01
Eljött az új esztendő, ami egyelőre nem sok boldogságot hozott a magyarországi szerencsejáték szervezők számára. Sajnos az új szerencsejáték törvénynek még csak a módosításáig jutottunk el.

 Szeptember óta sok cikkünkben foglalkoztunk a módosítások mibenlétéről, most a december 23-án elfogadott módosításokat szeretnénk olvasóink figyelmébe ajánlani, amely 29-én jelent meg a Magyar Közlönyben.
Az utolsó pillanatban elfogadott módosítások után nem is csoda, hogy a végrehajtási rendelet még mindig várat magára, pedig a törvény a mai naptól hatályos. Nem tudjuk például, hogy online szerencsejáték olalak hogyan szervezhetnek játékot magyar játékosok számára, de azt sem, hogy a pénznyerő automaták üzemeltetői hogyan térhetnek át a szerver alapú üzemeltetésre.
Egyetlen, a szervezők számára kedvező , szintén az utolsó pillanatban elfogadott szabályozásról tudunk csak: Miközben január elsejétől gyakorlatilag az összes közösségi zárt helyen tilos lesz a dohányzás, addig a játékkaszinókban bárhol rá lehet gyújtani, még csak dohányzóhelyeket sem kell kijelölni. Ezzel a jó hírrel kívánunk olvasóinkat Boldog, szerencsés új évet!

A Fortunaweb csapata

Címkék: jogi háttér,