A horvátok és a Real Madrid sikere érte a legtöbbet a Tippmixen

2013-11-28
A 47. heti Tippmix ajánlat legtöbb kifizetett nyereménnyel kapcsolatos toplistájának élén egy labdarúgó vb-pótselejtező visszavágóját találjuk.

 

A Horvátország – Izland párharc hazai sikere – a kiegészítő fogadási lehetőségek adatait is számolva – 96,50 millió forintos nyereménnyel járt együtt. Szorosan követte ezt az eseményt a spanyol élvonal egyik sztárcsapatának, a Real Madridnak az aktuális győzelme, ugyanis az Almería vendégeként aratott sikerükből fakadóan összesen 93,92 millió forinttal gazdagodtak a helyesen tippelők. A képzeletbeli dobogó legalsó fokán a Franciaország – Ukrajna pótselejtezős párosítás visszavágóját találjuk 84,28 millió forintos kifizetéssel. A német Bundesliga csúcsrangadója, a Dortmund – Bayern München mérkőzés is szép számadatot produkált, hiszen a bajorok sikere több mint 80 millió forintot ért a tippmixelőknek. Az Arsenal is hozta a mérkőzését az angol Premier Liga legutóbbi fordulójában a Southampton ellenében, ami közel 68 millió forintot jelentett a fogadóknak.

 

A 2014-es brazíliai labdarúgó-világbajnokságra való kijutásról döntő, európai pótselejtezős párharcok visszavágóinak kedveltségével nem lehetett versenyezni, ami a legnépszerűbb eseményeket taglaló rangsorban is megmutatkozik. A legtöbbször a Franciaország – Ukrajna összecsapást játszották meg a sportfogadók, ugyanis – a kiegészítő fogadási lehetőségeit is figyelembe véve – összesen 166.742 szelvényen szerepelt ez az esemény. A Horvátország – Izland találkozó bizonyult a második számú „favoritnak” a mögöttünk hagyott héten 163.773 fogadáskötéssel, azonban a Románia – Görögország párosítás második felvonására is 162.216 alkalommal fogadtak a játékosok. A Dortmund – Bayern München derbi presztízsét jelzi, hogy ebben az összevetésben is a negyedik helyen zárt 156 ezer fogadást is meghaladó számadattal, míg az Almería – Real Madrid spanyol bajnokira több mint 127 ezer megkötött fogadást jegyeztek fel.

 

Amikor az uralkodó világ- és Európa-bajnok labdarúgó-válogatott vereséget szenved, szinte biztosak lehetünk benne, hogy a legváratlanabb eredmények sorában is feltűnik ez a mérkőzés. Nincs cáfolat erre az állításra ezúttal sem, ugyanis a spanyol nemzeti csapat Dél-Afrikával szemben 1-0-ra elbukott barátságos mérkőzése az elmúlt hét meglepetése volt (20.017 szelvényből 930 nyertes tipp, ami 11,50-es nyertes oddsot jelentett). Uruguay legjobb labdarúgói nem szaggatták szét az istrángot a Jordániával vívott vb-selejtező rájátszás visszavágóján, aminek egy 0-0-val záruló találkozó, mégis sima továbbjutás lett a eredménye az első összecsapás fölényes dél-amerikai sikeréből fakadóan (7.243 szelvényből 468 tökéletes tipp, 9,15-ös nyereményszorzó). Az orosz élvonalbeli bajnokság egyik sztárcsapata, a Zenit Szentpétervár együttese is „megégett” a múlt héten, hiszen a Rosztovval szemben hazai környezetben buktak el (végeredmény: 0-2, 28.317 szelvényből 836 hibátlan tipp, 9,05-ös szorzóért). A BL-résztvevő Napoli hasonlóan rossz eredményt jegyzett az olasz bajnokság élvonalának legutóbbi játéknapján, hiszen a Parma győzelemmel távozott Dél-Olaszország kirakatcsapatának otthonából (99.374 szelvényből 2.453 tökéletes tipp, 6,85-ös oddsért).

 

A labdarúgó NB I legutóbbi fordulójában két összecsapás is kiemelt figyelemben részesült a tippmixelők részéről, így ezen két találkozó a magyar érdekeltségű eseményeket összefoglaló listánkban is helyet követelt magának. A forduló rangadóját Miskolcon játszották, ahol a Diósgyőr 2-2-es döntetlent jegyzett a forduló előtt még éllovas Videotonnal, meglepően sok tippelő örömére (49.815 szelvényből ugyanis 16.274 helyes tipp született, nyertes odds: 3,25). Sokkal kevesebben várták azt, hogy az újonc Mezőkövesd nagy skalpot gyűjt be, azonban a Véber-legények a bajnoki címvédő Győrtől sem ijedtek meg, aminek 3-0-s diadal lett a vége (35.234 szelvényből 2.041 hibátlan tipp, 4,70-es nyereményszorzó). A Veszprém kézilabdacsapata továbbra is megállíthatatlan a Bajnokok Ligája A csoportjában, igaz, a Celje elleni egygólos sikernél volt már könnyebb diadala is a bakonyiaknak idén (8.000 szelvényből 7.353 nyertes tipp, 1,02-es szorzó mellett). Férfi  kosárlabdacsapataink is az európai kupaporondon viaskodtak, felemás sikerrel. A Körmend döntetlennel zárta a BC Kiev elleni Eurochallenge-csoportmérkőzés rendes játékidejét (5.132 szelvényből 313 tökéletes tipp, 13,00-as oddsért), az Alba Fehérvár kosarasai pedig az orosz Nyizsnij Novgorod ellen elbuktak az Európa Kupa F csoportjában rendezett hazai párharc során (végeredmény: 78-84, 15.449 szelvényből 14.257 helyes tipp, 1,30-as szorzóért).

 

A hét legügyesebb fogadója megtisztelő címet ezúttal egy Békés városában feladott szelvénnyel érdemelték ki, méghozzá kilenc labdarúgó-esemény végkimenetelének eltalálásával. Fogadónk 200 forintot kockáztatva 376 ezer forintot nyert, a következő fogadási sorral:

  • Braunschweig - Freiburg V
  • Stoke - Sunderland H
  • West Ham - Chelsea V
  • Sheffield Wed. - Huddersfield V
  • Millwall - Barnsley H
  • Verona - Chievo V
  • Levante - Villarreal V
  • Aarau - Grasshoppers V
  • Nantes - Monaco V

 

ATippmixpro oldalán az egyik fogadó „Canadian” típusú játékkal, 200 forintos alaptétekkel operálva – mindent egybevetve 5.200 forintot kockáztatva – nyert 55.839 forintot, méghozzá úgy, hogy az öt megjátszott döntetlenből „csupán” négy valósult meg. Akadt olyan fogadó is, aki a 8/10-es kombináció mellett tette le a voksát, és mivel mind a tíz esemény végkimenetelét eltalálta, 105 forintos alaptét mellett – összesen 4.725 forinttal játszva – 75.482 forinttal gazdagodott. A rendkívül népszerű „Lucky31” típusú játékkal is szép summát nyert egy fogadó, lévén 89 forintos alaptéttel játszva – összességében 2.759 forintot kockára téve – 40.501 forintot zsebelt be.

 

Forrás: Szerencsejáték Zrt