A házaspár, aki két éven belül kétszer is százmilliókat nyert a lottón

2015-04-02
David és Kathleen Long 2013-ban egyszer már nyert 1 millió fontot, azaz nagyjából 410 millió forintot az EuroMillions lottón, a napokban pedig ismét ugyanennyit tehettek zsebre ugyanennek a játéknak köszönhetően.

 

A Camelot brit lottótársaság közleménye szerint, annak esélye, hogy valakire kétszer is rámosolyogjon a szerencse, kevsebb mint 1 a 283 milliárdhoz! Nem csoda, hogy ezidáig Longék az egyetlenek, akik kétszer is megnyerték az EuroMillions lottó 1 millió fontos tombolájának, a „Millionaire Maker”-nek a főnyereményét. A brit házaspár erre csak annyit tudott mondani „egyszerűen el sem tudjuk hinni”.

 

Long úr a mostani 1 millió fontnyi nyeremény átvételekor elmondta, hogy „egyszerűen éreztem, hogy egy nap ismét szerencsém lesz. Általában akkor játszom, mikor sok extra nyeremény van. A korábbi nyereménykor tudtam, hogy jó esélyeim vannak, mert akkor 100 darab 1 millió fontos nyereményt sorsoltak. Múlt pénteken épp elmentem egy bolt mellett, és láttam, hogy most 10 darab 1 milliós nyereményt és egy gyönyörű autót sorsolnak, és azt mondtam magamban, OK, megpróbálom. Úgy gondoltam, egy pár sort megért, úgyhogy vettem öt szelvényt, a szokásos számaimmal.” 

 

Longék a 2013-as nyeremény átvételekor ...

 

„Szombat reggel leültem, és elkezdtem ellenőrizni a számokat a telefonomon. Az egyik szelvényen eltaláltam két számot, úgyhogy azt hittem, hogy nyertem 7 fontot, és kész. Aztán még megnéztem a tombolán kisorsolt kódokat is – ezt azóta mindig automatikusan megteszem, mióta 2013-ban ezen nyertem. Egy pár pillanat múlva, nagyon higgadt hangon szóltam Kath-nek, hogy jöjjön be, és azt mondtam neki. ’Nézd meg ezt. Itt van. Nézd. Nézd meg ezt a sort.’ ” – mesélte David.

 

Kathleen is felment a netre a tévén, majd egészen közel ment a készülékhez, feltette a szemüvegét, és elkezdte bogarászni a tombolán kisorsolt számsorokat. „Éveknek tűnt, mire végre megszólalt. ’Mondtad, hogy újra megcsinálod, és tényleg megcsináltad!’ Azóta minden álomszerűnek tűnik. Ezúttal határozottan nehezebb felfogni a történteket, mint először.” – állítják.

 

Az 1 millió font mellett Longék, akik lassan húsz éve házasok, egy gyönyörű Jaguárt is nyertek. 

 

... és a mostani 1 millió font átvételekor

 

„Rendkívüli eset, hogy valaki kétszer is ennyire szerencsés legyen. Elhihetik, hogy láttunk már sok olyan nyertest, akik egyszer nyertek, és hatalmas sokkot kaptak. Kétszer nyerni még nagyobb sokkot jelenthet.”

 

A lottótársaság még azt is elárulta, hogy 2013-ban Longék majdnem búcsút inthettek nyereményüknek, mert David először kidobta a szelvényt a szemétbe, mert azt hitte, hogy csak 2 fontot nyert vele.

 

David egyébként teherautó sofőrként dolgozik már 23 éve, és hétfő reggel ugyanúgy bement dolgozni, mint rendesen. Most azt tervezi, hogy bérletet vesz kedvenc csapata, a Liverpool meccseire, és vesz egy új autót.