A hat legkeresettebb kaszinó-bűnöző

2014-08-19
A Nevadai Szerencsejáték Felügyelet nemrégiben elkapta Jubreal Chahine-t, a hét legkeresettebb kaszinó-bűnöző egyikét. Hatan még szabadlábon vannak, nézzük kik is ők, és mivel vívták ki maguknak ezt a megtisztelő címet...

 

Chahine bűnlajstromán rengeteg kisértékű csalás szerepelt; különböző trükkökkel, számtalan alkalommal csalt ki pénzt a kaszinóktól. Trükktárában éppúgy szerepelt a késői tétrakás a rulettasztalnál, vagy éppen a kisértékű zsetonok nagyobbra cserélése, ha már látta, hogy nyerésre áll a blackjack asztalnál. Összességében 21 pontban vádolták meg. 

Chahine neve volt az egyik a Nevadai Szerencsejáték Felügyelet által felállított hetes listán, melyen a legkeresettebb, leghírhedtebb kaszinó-bűnözők szerepelnek. Ők azok:

 

 

Rogel Canlas: 

Mialatt a 32 éves Canlas nyerőgép-technikusként dolgozott a Wynn Las Vegas kaszinóban, a vád szerint több, a kaszinónál vezetett játékosszámlát is feltört, megváltoztatta a személyes azonosító számokat, és így a játékoskártyán lévő hűségpontokat ő maga tudta felhasználni.  A játékosok pontjait Canlas a testvérei segítségével töltötte le a nyerőgépekre - összesen körülbelül 10 ezer dollárt, amivel körülbelül 19 ezer dollárt (4,4 millió forintot) nyert. 

 

Patrick Curtin

A 48 éves Curtin rendszerint egyedül végezte a zárást a Reno sportfogadási irodájának éjszakai műszakjában, ő volt a felelős a pénz átszámolásáért, majd a pénztárosoknak való visszajuttatásáért.

Egyik éjszaka Curtin a szokásos módon jelezte a pénztárosnak, hogy hamarosan itt van a pénzzel, azonban később fogta a hátizsákját, és elment. A biztonsági felvételeken jól látszik, hogy Curtin betette az összes pénzt – több, mint 57 ezer dollárt, azaz 13 millió forintot – a táskájába. 

Curtin szobatársa szerint aznap éjjel hazament, és összepakolta a cuccait. Később internetezett valamennyit, aztán egy pár perc múlva kifizette a bérleti díj rá eső részét, és elment. Böngészőjének adatai szerint utoljára az Amtrak és Greyhound buszmenetrendeket nézte meg.

Curtin korábban nem került összetűzésbe a Szerencsejáték Felügyelettel, most azonban elfogatási parancs van érvényben ellene.

 

Francisco Garcia

Garcia a Jerry’s Nugget kaszinó nyerőgéptermében dolgozott. Egyik nap egy munkatársa rajtakapta, hogy 13.340 dollár készpénzt rejt el az egyik szemetesben. 

A kaszinó nyomozást indított az ügyben, és hamarosan kiderült, hogy az 52 éves Garcia aznap 15 jackpot szelvényt hamisított meg, összesen 13.370 dollár (3 millió forint) értékben, amit aztán elrejtett, majd később megpróbálta bezsebelni. Garcia később bevallotta, hogy egy másik alkalommal 25 ezer dollárt (5,8 millió forintot) lopott el hasonló technikával. 

Garcia korábban nem volt letartóztatva, most 11 vádpontot hoztak fel ellene. 

 

Luis Daniel Frias

2011 februárjában a 34 éves Frias a The Venetian kaszinóban rulett-zseton beváltással ügyeskedett két másik társával a következő szisztémával:

Az első gyanúsított 140 dollárral szállt be egy rulett játszmába. 140 barna zsetont kapott, egyenként 1 dollár értékben. Pár zsetont eljátszott, 40-et nyert. Miután játszott egy ideig, felállt az asztaltól, találkozott a második gyanúsítottal, és átadta neki a nála lévő barna zsetonok egy részét. A nála maradt zsetonokkal aztán visszament ugyanahhoz az asztalhoz, ahol korábban játszott. 

Nem sokkal később, Frias odament az asztalhoz, és ő is elkezdett játszani. Abban a pillanatban, ahogy Frias megérkezett, az első gyanúsított beszínezte a maradék zsetonját, és elhagyta az asztalt. Firas szerepe az volt, hogy biztosítsa, hogy az összes beszínezett zseton használatban legyen, hogy mikor a második gyanúsított beszáll a játékba, csak barna zsetonokat kaphasson.

A második gyanúsított 300 dollárral szállt be a játékba 25 dolláros címletekkel, és elkezdte kijátszani az első gyanúsított barna zsetonjait. Az eredeti barna zsetonok 25 dollár értéken kerültek újra játékba, így mindegyik zsetonnal 24 dollárt nyertek.

Frias-t, akit korábban már kétszer is letartóztattak hasonló okok miatt, összeesküvés és a szerencsejáték jogszabályok megsértése miatt kőrözik. 

 

Larry Dean Roush

Az 54 éves Roush neve igencsak ismerősen cseng Renóban, eddig 10 ügye volt a Szerencsejáték Felügyelettel, leginkább a Diamond Casino kapcsán. Roush minden esetben azzal ment oda a kaszinó pénztárosához, hogy váltsák be több, kisebb címletű bankjegyét egy 100 dollárosra.

Miután a pénztáros megszámolta a Roush által átadott pénzt, odaadta neki cserébe a 100 dollárost, amit kért, amit ő gyorsan kicserélt egy 10 vagy 20 dollárosra, majd felmutatta azt a pénztárosnak, és azt mondta: „Százasra”. Ily módon több esetben is sikerült meggyőznie a pénztárosokat, hogy rossz címletű bankjegyet adtak neki.

 

Jhon Manuel Soriano-Alequin

2010 novemberében Soriano-Alequin hasonló zsetoncsalást követett el a Mirage-ban, mint Frias a The Venetianban. Ebben az esetben a 30 éves Soriano-Alequin 10 dollárral szállt be a rulettasztalhoz, és egyenként 1 dollár értékű fehér zsetonokat kapott.

Pár kör után Soriano-Alequin ismeretlen számú fehér zsetont eltávolított az asztalról, aztán rövid idő múlva egy kis időre elment az asztaltól, majd ismét vissztért. Nem sokkal ezután Soriano-Alequin ismét felállt az asztaltól, és készpénzre váltotta megmaradt fehér zsetonjait.

Bűntársa ekkor beült ugyanahhoz az asztalhoz, 400 dollárral, 25 dolláros címletekben. Miközben játszott, ismét játékba hozta Soriano-Alequin fehér zsetonjait, melyeket az első játszmája alatt gyűjtött be. Hasonlóan Frias-ékhoz, Soriano-Alequin és bűntársa is 24 dollárt kerestek zsetononként. A bűntárs végül 2.200 dollárt váltott készpénzre.

Soriano-Alequin-t kétrendbeli csalásért és egyrendbeli rablásért kőrözik.

 

Címkék: kaszinó,