A harmadik helyért játszhat a nő vízilabda csapat

2013-06-05
A magyar női vízilabda-válogatott a szerdai elődöntőben kikapott az oroszok legjobbjaitól a Világliga Pekingben zajló nyolccsapatos szuperdöntőjében, így csütörtökön a harmadik helyért játszhat az Egyesült Államok csapatával.

 

Eredmény, elődöntő:

Oroszország-Magyarország 12-9 (3-2, 2-1, 5-3, 2-3)

 

Merész András szövetségi kapitány együttese jól kezdett, Antal Dóra pattintotta a vezető gólt a bal felső sarokba, ám - egy elrontott büntetőt követően - az oroszokhoz került át az előny, amit megtartottak az első szünetig. A második negyedben hosszú percekig érintetlenek maradtak a kapuk, míg nem az oroszok kétszer is betaláltak, Keszthelyi Rita három másodperccel a félidő előtt szépített (5-3).

 

A harmadik játékrész egy hosszan tartó hideg zuhannyal ért fel, mivel a tavalyi Európa-bajnoki bronzérmes, londoni olimpiai negyedik magyar válogatott teljesítménye alaposan visszaesett, miközben a 2012-es olimpiai hatodik oroszok sorra eredményesek voltak, s meg sem álltak 10-4-ig. Miskolczi Kitti és Menczinger Kata révén a részhajrá sikeres volt (10-6), ám a meccs képe alapvetően nem változott a befejező nyolc percben sem. A rivális húzta az időt, vagy ha kellett, begyötörte szükséges góljait, s megőrizte a biztos győzelemhez szükséges előnyt, végül három találattal kerekedve felül Merész András csapatán. 

 

A vizes sportok világszövetsége, a FINA élő internetes tévéközvetítésének tanúsága szerint a magyar válogatott ezúttal gyengén pólózott, csak a mérkőzés egyes szakaszaiban nyújtott elfogadhatót. Az oroszok jobban és főképpen hatékonyabban játszottak, még ha góljaik háromnegyedét emberelőnyből és büntetőből szerezték is. 

 

A vereség azt jelenti, hogy Takács Orsolyáék csütörtök, magyar idő szerint 8.40-től az Egyesült Államok csapatával találkoznak a bronzmeccsen, míg az oroszokkal az amerikaiakat a másik elődöntőben 9-7-re verő házigazda kínaiak meccselnek a Világliga-elsőségért.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: vízilabda,