A győzelem is kevés volt a Szegednek a BL-ben

2013-04-30
Nem jutott be a férfi vízilabda BL legjobb négy csapata közé Szeged, hiába nyert egy góllal a keddi szerbiai visszavágón a Crvena zvezda ellen, mivel az első meccsen, Hódmezővásárhelyen két góllal kikapott.

 

A Szegeden aratott 7-5-ös győzelmük után a szerbek magabiztosan várták a kedd esti, belgrádi visszavágót, amelyen azonban a magyar együttes kezdett jobban: a horvát légiós Aljosa Kunac jobb felső sarkos bombájával már az első támadásból előnyhöz jutott (0-1). Gyorsan jött azonban az egyenlítés is (1-1), ám ez nem vetette vissza a Szegedet, amely az új-zélandi Joseph Kayes révén visszavette a vezetést, majd Kiss Csaba dobott gólt emberelőnyben(1-3).

 

A második nyolc percben szépítettek a hazaiak, Kunac viszont újabb erőteljes lökettel vette be a hazai kaput (2-4), 3-4 után pedig Török Béla bombájából lett gól (3-5). A nagyszünetig azonban fordítottak a hazaiak (6-5).

 

A harmadik negyed elején maradt a Crvena zvezda-előny (7-5), a Szeged azonban váratlanul feléledt, végre kihasználta emberelőnyös lehetőségeit, és előbb Török szépített, majd Somogyi Balázs egyenlített (7-7). A vendéglátók azonban másodpercekkel az utolsó szünet előtt bevették az amúgy remekül védő Baksa László kapuját (8-7).

 

A negyedik negyed elején Szivós Márton dobott gólt (8-8). Szűk három perccel a vége előtt Kunacnak köszönhetően a Szeged vezetett (9-10), és ugyanez volt a helyzet bő fél perccel a lefújás előtt, amikor a háromszoros olimpiai bajnok Molnár Tamás húzásból vette be a belgrádi kaput (10-11).

 

Az igazi bravúr azonban elmaradt, a Crvena zvezda egygólnyit megőrzött az április 17-ei magyarországi meccsen gyűjtött előnyéből, így keddi veresége dacára bejutott a BL négyes döntőjébe.

 

Eredmény, férfi BL, negyeddöntő, visszavágó: 

Crvena zvezda (szerb) - A-HÍD Szeged VE 10-11 (1-3, 5-2, 2-2, 2-4)

 

a magyar csapat góldobói: Kunac 3, Török, Szivós 2-2, Kayes, Kiss Cs., Somogyi, Molnár 1-1

továbbjutott: a Crvena zvezda 17-16-os összesítéssel

 

Forrás: MTI

 

Címkék: vízilabda,