A földi szerencsejáték pörgeti a brit szerencsejáték szektort

2014-07-15
Az Egyesült Királyság Szerencsejáték Bizottsága arról számolt be, hogy a távszerencsejáték terjedése ellenére, továbbra is a hagyományos szerencsejáték vállalatoké a brit szerencsejáték piac nagyobb hányada.

 

A legutóbbi adatok szerint a brit szerencsejáték ipar összesen közel 6,7 milliárd font tiszta játékbevételt termelt a 2012. októbertől 2013. szeptemberig tartó időszakban, a Nemzeti Lottó bevételeit nem számítva. Ez körülbelül 252 millió fontnyi növekedést jelent az előző, 2012. áprilistól 2013. márciusig tartó időszakhoz képest.

 

A hagyományos, nem-internetes fogadás, mint a legnépszerűbb szerencsejáték forma, 3,3 milliárd font tiszta játékbevételt ért el, mely a teljes tiszta játékbevétel 48 százaléka.

 

A földi kaszinószektor az iparág második legnagyobbja, nagyjából 1,1 milliárd fontnyi tiszta játékbevétellel (16%); és a távszerencsejáték szolgáltatók is körülbelül ugyanennyit, tehát 1,1 milliárd font tiszta játékbevételt értek el, így szintén a piac 16 százalékát tudhatják magukénak.

 

Ugyan a távszerencsejáték szolgáltatók továbbra is elmaradnak földi társaiktól, a távszerencsejáték vállalatok tiszta játékbevétele 127 millió fonttal emelkedett az előző időszakhoz képest, ami több, mint fele az iparában tapasztalt összes növekménynek. A távszerencsejáték cégek tiszta játékbevétele jelenleg közel kétszerese annak, mint amit a 2009. áprilisától 2010. márciusáig tartó időszakban tapasztaltak.

 

A legutóbbi időszakban egyébként az összes piaci terület közül csak a hagyományos játékgép (arcade) és a bingó szektor szenvedett el csökkenést a tiszta játékbevételt tekintve.

 

A hatóság adatai szerint az előző periódushoz képest az aktív liszensszel rendelkező fogadóirodák száma 45-tel csökkent, és jelenleg 104.137 főt alkalmaznak az iparágban, mely 3 százalékos csökkenés az előző időszakhoz képest.