A fogadóirodák lázban égnek – ki lesz a következő James Bond?

2015-11-09
Immáron több mint 50 éve harcol őfelsége titkos ügynöke a mozikban, legújabb világmegmentő kalandjának díszbemutatója pedig a múlt héten volt az Egyesült Királyságban, minden eddigi első hetes bevételi rekordot megdöntve.

 

Sokáig nem lehetett tudni, vajon a VI. James Bond aláír-e még egy filmre, vagy új sztárt kell keresnie a stúdiónak, Daniel Craig megszüntette a bizonytalanságot, miután egy nyilatkozatában leszögezte, inkább felvágja az ereit, minthogy a közeljövőben James Bondként újra kamera elé álljon. A harc tehát megindult, ki legyen a VII. James Bond? A befutó felelőssége óriási, hiszen nemcsak a Daniel Craig-féle „túl alacsony”, „túl szőke”, viszont a sokak szerint a „legemberibb” és „legszexisebb” szuperkémet kellene hitelesen felváltania a filmvásznon, hanem olyan nagy elődöket is túl kellene szárnyalnia, mint a „túl szép” és „túl kedves” Pierce Brosnan, a „legmókásabb” és „legbolondabb” Roger Moore, vagy éppen az egykori testépítőből szuperhőssé vált, sokak szerint minden idők legjobb 007-ese, Sean Connery.

 

 

A sajtóban is megindultak a találgatások, ki is lenne az igazi – a Time például 3.800 színész kielemzése után 155 legfőbb esélyes pontszámait tárta az olvasói elé. Véleményük szerint az igazi James Bond a 42 éves Jude Law lenne, de dobogós még Ewan McGregor és Kate Beckinsale is. És akármilyen meglepő, nemcsak a Time listáján szerepelnek női jelöltek, az Esquire is lehetséges ügynökként említ két színésznőt Gugu Mbatha-Raw és Rebecca Ferguson személyében. 

 

A tippelgetésben természetesen nem maradnak le a fogadó irodák sem – a közzétett oddsok azonban csak részben fedik a már említett Time illetve Esquire listát. De vajon  kik a legnagyobb esélyesek a William Hillnél (WH),  illetve az Unibetnél (UB)?

  

1-2.

Damian Lewis (WH 3.5, UB 3.5

1971-ben született brit színész és filmproducer, mi magyarok leginkább az Elit alakulatból, az Életfogytig zsaruból és a Homeland sorozatból ismerhetjük. Ha ő kapná a szerepet, ő lenne az első vörös hajú, nem túlságosan rejtőzködő életmódot folytató titkosügynök. (Time-lista 22. hely)

 

Tom Hardy (WH 3.5, UB 3.5)

1977-ben született brit színész, aki szintén játszott az Elit alakulatban, de volt Batman ellenfele és megduplázta önmagát a Legenda című filmben, de előtte még Mad Maxként nyelte a sivatag vörös homokját. (Time-lista 6-12. hely)

 

  Damian Lewis at the London Reveal of the New Jaguar XE   Tom Hardy Locke Premiere
  Damian Lewis    Tom Hardy

3.

Idris Elba (WH 5.5, UB 5.0)

1972-ben született angol színész, producer, énekes, rapper és DJ. Számtalan filmben játszott, így például láttuk a Thorban Heimdallként, szerepelt a Drót című sorozatban de volt már Nelson Mandela is. Ha ő lenne a befutó, először rajonghatnának a nézők afroamerikai James Bondért. (Time-lista 74. hely) 

4.

Henry Cavill (WH 6.5, UB 6.0)

1983-ban született angol színész, leginkább a Tudorok sorozatból és az Acélemberből ismerjük, de bemutatkozott már tökéletesen elegáns, a divathoz értő retró amerikai titkos ügynökként is az  U.N.C.L.E. embere c. filmben. (a Time-listán nem szerepel)

 

  Idris Elba 2014   Henry Cavill by Gage Skidmore
   Idris Elba    Henry Cavill

5-10. hely

WH: David Oyelowo (13.00), Michael Fassbender (15.00), Richard Armitage (17.00), Aiden Turner (21.00), Orlando Bloom (21.00), Sam Riley (21.00).

UB: Richard Armitage (12.00), Michael Fassbender (12.00), Orlando Bloom (15.00), James McAvoy (16.00), Jason Statham (16.00), Dan Stevens (16.00)

 

Míg az első négy hely tekintetében a két fogadóiroda véleménye szinte teljesen azonos, addig az 5-10. helyek esetében már jelentős eltéréseket tapasztalhatunk, és ugyanez vonatkozik az összes többi fogadási lehetőségre is.

A William Hill esetében az utolsó két helyezett David Beckham (201.00) és Robbie Savage (251.00) focisták. Az Unibetnél az utolsó előtti helyen szintén David Beckham van (151.00), holtversenyben Aaron Paul színésszel (151.00).

Azt is meg kell azonban jegyezni, hogy míg a szakmai listák gondolkodnak női James Bondban (pédául Angelina Jolie és Charlize Theron személyében), addig a fent említett fogadóirodák ilyen fogadást nem ajánlanak.

 
Címkék: fogadás,