A foci vb sem segített a Ladbrokes-on, egyre inkább leszakad a William Hilltől

2014-08-13
A második legnagyobb brit fogadóiroda, a Ladbrokes online üzletága csupán 3 millió font üzemi nyereséget termelt 2014 első félévében, miközben adózás előtti eredménye csak fele az egy évvel korábbinak. Riválisa, a Willam Hill digitális divíziója ugyanebben az időszakban 92 millió font profitot könyvelhetett el.

 

A labdarúgó világbajnoksággal általában együtt járó kiemelkedő fogadási kedv sem lendített a Ladbrokes gyengélkedő eredményén, a cég online üzletága továbbra sem képes lépést tartani riválisáéval, annak ellenére, hogy tavaly megállapodást kötött az izraeli Playtech-kel, mely korábban a William Hill szoftvereit szállította.

 

A vállalat digitális divíziójának bevétele 72 százalékkal csökkent a korábban is alacsony szinthez képest – a júniusig tartó hat hónap alatt csupán 3 millió fontnyi üzemi nyereséget könyvelhettek el, miközben a William Hill ugyanezen időszak alatt 92 millió fontot termelt. A digitális szektor a Ladbrokes teljes működési profitjához csupán 4,4 százalékkal járul hozzá, szemben a William Hill 52 százalékával.

 

A Ladbrokes  vezérigazgatója, Richard Glynn elmondása szerint az okostelefonok és tabletek használatának gyakorisága náluk is tapasztalható volt. A mobilos fogadás több mint duplájára emelkedett az első félévben. „Egyre inkább az tapasztalható, hogy a 18-34 éves férfiak a közösségi élmény miatt térnek csak be a fogadóirodákba, azonban a mobiljukat használva teszik meg tétjeiket. Egyértelmű, hogy a mobil piac tekinthető jelenleg a harctérnek. Csupán hat hónapja dobtuk piacra mobilos termékünket, de már most nagyobb, mint az asztali gépekre szánt szoftverünk, és jó ütemben növekszik.” – közölte Glynn.

 

A Ladbrokes az első félévben egyébként 29, július végéig pedig már 46 irodáját zárta be a növekvő adóterhek miatt.  A cég adózás előtti eredménye 50 százalékkal, 28 millió fontra csökkent az első hat hónapban, annak ellenére, hogy bevétele 4 százalékkal, 598 millió fontra növekedett.

 

 

 

A Ladbrokes és a William Hill féléves eredménye

 
  LADBROKES WILLIAM HILL
Bevétel £577.8m £805.2m
Üzemi eredmény £56.8m £176.9m
Adózás előtti nyereség £27.7m £121.8m
A foci vb-re érkezett tétek összessége £115.3m £208m
2010-es vb-hez képesti növekedés 22% 80%
Fogadóirodák száma az Egyesült Királyságban 2,347 2,362