A foci vb ellenére is csökkent a William Hill működési profitja

2014-08-04
A brit William Hill a labdarúgó világbajnokságnak köszönhetően növelte ugyan bevételét, de működési profitja ennek ellenére is csökkent 2014 első félévében.

 

A cég bevétele 7 százalékkal, 805 millió fontra növekedett, működési profitja azonban 2 százalékkal, 177 millió fontra csökkent. Mindkét szám elmarad kissé a korábban előrejelzettnél, és ennek megfelelően a William Hill részvényei esni is kezdtek a londoni tőzsdén. 

 

A foci vb - mely 211 százalékos forgalomnövekedést hozott a William Hill online divíziója számára a 2011-es világbajnoksághoz képest – javított valamelyest az év eleji gyenge sportfogadási számokon. A vállalat online sportfogadási részlege 41 százalékos forgalomnövekedésről számolt be, a mobil fogadások terén pedig 74 százalékos emelkedést tapasztaltak. Az online szerencsejáték és a mobil bevétel összességében 18 illetve 146 százalékkal emelkedett.

 

A fogadóiroda üdvözölte tevékenységének folyamatos, „sikeres diverzifikációját”: működési profitjának 52 százaléka a digitális csatornákról, a bevételének 17 százaléka pedig a nemzetközi piacokról származik. 

 

A július 1-ig tartó időszak időközi eredményének bejelentésekor a William Hill új vezérigazgatója, James Henderson megismételte, hogy elsősorban a nemzetközi növekedésre kíván koncentrálni. „A szabályozás mindig kihívások elé állít minket, mivel a szabályozott piacokra koncentrálunk. A nagyobb sokszínűség segít enyhíteni ennek kockázatát. Már erősítettük globális célunkat két hazai piacon, valamint a spanyol, olasz és amerikai piacokon. Hiszek benne, hogy ez a helyes stratégia, és továbbra is azt fogom keresni, hogy hogyan tudunk továbbra is részvényesi értéket teremteni egy koncentrált, de nemzetközileg orientált szerencsejáték csoport létrehozásával.” - közölte.

 
Címkék: sportfogadás,