A fizetési szolgáltatók beleegyeztek a blokkolásba

2014-03-06
A legnagyobb fizetési szolgáltatók önként beleegyeztek abba, hogy blokkolják a brit fogadók és az Egyesült Királyságban engedély nélkül üzemelő szerencsejáték oldalak között zajló pénzügyi tranzakciókat.

 

A Visa Europe, a Mastercard és a PayPal által is aláírt megállapodást kedden hozták nyilvánosságra a Lordok Házában az azzal az új szerencsejáték törvénnyel kapcsolatos vita során, mely előírja, hogy a brit piacot megcélzó minden szerencsejáték vállalatnak rendelkeznie kell a Szerencsejáték Felügyelet engedélyével. 

 

A Lordoknak ugyan nem sikerült elfogadtatniuk azt a jogszabályt, mely felhatalmazta volna a kormányt egy ilyen jellegű pénzügyi blokkolásra, azonban az előbb említett szolgáltatók önként beleegyeztek abba, hogy nem teljesítik a brit fogadók és az engedély nélküli szerencsejáték cégek közti kártyatranzakciókat. A fizetési szolgáltatók decemberben kezdik el a blokkolást, a fogyasztás helye szerinti adózási rendszer hatályba lépésével egyidőben. Azok az oldalak, melyek kijátsszák ezt a korlátozást, azt kockáztatják, hogy a Visa és a többiek mindenféle pénzügyi támogatást megvonnak az adott vállalattal. 

 

A pénzügyi blokkolás mellett a kormány az IP cím blokkolást is érvényesíteni szándékozott az új törvényben, a brit internetszolgáltatók azonban kijelentették, hogy bírósági határozat nélkül semmilyen oldalt nem fognak blokkolni.