A fiatalok közel fele nyomasztónak találja a földi kaszinókat

2018-06-25
Egy új amerikai kutatás szerint a 18-34 éves korosztály nincs nagyon oda a hagyományos földi kaszinókért, inkább az online szerencsejátékok legalizálását szeretnék.

 

A londoni YouGov elemzőcég legújabb kutatásában egy év leforgása alatt 32 ezer amerikai lakost kérdezett meg, és az amerikai fiatalok 47 százaléka nyilatkozott úgy, hogy a kaszinókat nyomasztó helynek tartja. A 35-49 és az 50-64 éves korosztályban ezzel a megkérdezettek 41 százaléka értett egyet.

 

Minél idősebb volt a megkérdezett, annál jobban élvezte a földi kaszinók légkörét. A 65 év felettiek csupán 38 százaléka mondta azt, hogy egyetért azzal, hogy a kaszinók barátságtalan helyek. “Az idősebbek sokkal nagyobb arányban válaszolták azt is, hogy ezek a hagyományos kaszinók a jó minőséget reprezentálják.”

 

Az Amerikai Pszichológiai Egyesület szerint a mai fiatalok nagyobb fokú aggodalmat és depressziót tapasztalnak, és gyakrabban merül fel bennük az öngyilkosság gondolata életük ezen pontján, mint a múltbeli generációk.

 

Nem meglepő, hogy ez a generáció - mely már az interneten nőtt fel, és elképzelni sem tudja az életét a mobilja nélkül - igen támogatja az online szerencsejátékok legalizálását.

 

A YouGov szerint a 18-34 éves korosztály válaszadóinak 50 százaléka gondolja úgy, hogy legalizálni kellene az online szerencsejátékokat, és csak 28 százalékuk ellenzi ezt.

 

A 35-49 korosztályban még magasabb az internetes kaszinók támogatottsága, egész pontosan 52 százalék. A 65 év felettiek ugyanakkor már csak 27 százaléka örülne egy olyan törvényjavaslatnak, ami engedélyezné az online kaszinókat.

 

Az USA-ban Nevadában jelenleg az online póker legális, Dealaware és New Jersey pedig az internetes szerencsejátékok teljes skáláját legalizálta. Várható, hogy – miután a Legfelsőbb Bíróság eltörölte a szövetségi tilalmat – hamarosan az online sportfogadás is beindul több államban is.

 

Mit akarnak a fiatalok? Ez az a kérdés, melyre világszerte keresik a választ a kaszinók üzemeltetői. A nyerőgépek kiestek a kegyeikből – ez egyértelmű, de hogy mivel lehetne őket bevonzani a kaszinókba, nyomasztó kérdés az iparág számára.

 

A legújabb fejlesztések - mint például az készség-alapú játékterminálok, melyek az ügyességet és a szerencsét ötvözik – már megtalálhatóak a kaszinók játéktereiben Atlantic City-től Las Vegas-ig. Az egyre növekvő e-sport szektor is tartogat még lehetőségeket a kaszinók számára is.

 

A nevadai szerencsejáték hatóság módosította a szabályokat, hogy lehetővé tegye ezeknek a készség-alapú gépeknek az üzemeltetését – ezeknek nem fix a nyereményszorzója, mint ahogy a nyerőgépeknek általában lenni szokott -, és lehetővé tette, hogy a fogadóirodák fogadjanak téteket az esportokra is. A konkrét válasz azonban még mindig nem ismert arra a kérdésre, hogy mi vonzó a mai fiatalok számára.

 
Címkék: kaszinó,