A fiatalok 40 százaléka szerencsejátékozik hazánkban

2015-08-22
A 18 év alattiak a törvény értelmében nem is vehetnének részt ezekben a játékokban.

  

Veszélyesen sok a fiatal szerencsejátékos, pedig 18 év alattiak a törvény értelmében nem is vehetnének részt ezekben a játékokban - írja a Magyar Nemzet szombati számában.

 

A lap egy, a Szerencsejáték Zrt. megbízásából készített friss felmérést ismertetett, ami szerint a 15-18 év közötti korosztály 40 százaléka játszik a hozzátartozók segítségével, illetve az interneten vagy a mobiltelefonon keresztül.

 

A felmérésből ugyanakkor az is kiderül, hogy a függők aránya az utóbbi három évben 100-120 ezerre csökkent, rájuk elsősorban az online szerencsejátékok és a sportfogadás jellemző.

 

A szerencsejáték-függők 30 százalékára jellemző a túlzott mértékű dohányzás és a depresszió, és minden negyedik közülük voltak már alkohol- vagy kábítószer-problémái. Magasnak mondható a szerencsejáték miatt állásukat elvesztettek aránya is, hiszen 10 százalékukkal előfordult már életük során.

 

A lap érdekességként említi, hogy a függőséggel érintett válaszadók jelentős része nem érzi magát függőnek, ezért nem is kér segítséget.

 

Forrás: MTI

Címkék: kaszinó, sportfogadás,