A férfiak jobban bíznak a Bayern Münchenben

2013-01-15
A német labdarúgó-bajnokságban szereplő csapatok edzői és vezetői szerint a Bayern München nyeri a Bundesligát.

 

A német hírügynökség körkérdést intézett a drukkerekhez, illetve az élvonalban szereplő egyesületek trénereihez, menedzsereihez és elnökségi tagjaihoz. A klubok képviselőinek többsége azon a véleményen van: a bajor sztárcsapatot ebben a szezonban már nem lehet meggátolni abban, hogy megszerezze története 23. bajnoki címét.

 

„A Bayerntől elvenni már nem lehet a végső diadalt, legfeljebb ők nehezíthetik meg a saját dolgukat, vagy bukhatják el a trófeát” - mondta Jürgen Klopp, a címvédő Borussia Dortmund vezetőedzője.

 

A szurkolók véleménye azonban más, közülük 48 százalék gondolja úgy, hogy biztosan a Bayern München nyeri a salátástálat, 24 százalék arra számít, hogy az üldözők közül valamelyik együttes még beéri a Jupp Heynckes vezette gárdát, a válaszadók 28 százaléka szerint pedig még teljesen nyílt a bajnokság. Érdekesség, hogy a megkérdezett férfiak 59 százaléka biztos a bajorok bajnoki címében, míg a nőknek csak 37 százaléka gondolja ugyanezt.

 

A Bundesliga jubileumi, 50. szezonjának felénél a Bayern 42 ponttal áll az élen, jócskán megelőzve a 33 pontos Bayer Leverkusent, valamint az egyaránt 30-30 pontos Dortmundot és Eintracht Frankfurtot.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: labdarúgás,