A férfi vízilabda válogatott zöme beteg volt a döntőn

2013-08-07
A világbajnok férfipólósok zöme nem teljesen egészségesen játszott Barcelonában.

 

A múlt heti barcelonai világbajnokságot megnyerő magyar férfi vízilabda-válogatott tagjainak zöme sérülten vagy betegen játszott a szombat esti döntőben, amelyben ezzel együtt a csapat ragyogó játékkal diadalmaskodott Montenegró legjobbjaival szemben.

 

A www.vlv.hu-n olvasható, hogy Varga Dániel csapatkapitány kezéből a katalán fővárosba utazást megelőző napon szedték ki a kézműtétjénél alkalmazott drótdarabokat, majd a napok múlásával egyre több csapattársnak támadt kisebb-nagyobb baja.

 

Szivós Márton a könyökét fájlalta a másnapi döntő előtt, miközben Madaras Norbert baljával, vagyis a jó kezével akkor már majdnem egy hete nem tudott rendesen fogni hüvelykujjának sérülése miatt.

 

A másik balkezes, Vámos Márton könyöke a montenegróiakkal vívott döntőben megrándult, így ő is sérülten játszotta végig a finálét.

 

A center Hárai Balázsnak a második negyed elején elrepedt a bordája, így küzdött tovább, az egész torna legjobb játékosának megválasztott Varga Dénes lábujjainál véraláfutás jelezte, hogy nem kisasszonyjáték a póló.

 

Hozzájuk csatlakozott az aranymeccs napjának reggelén a válogatott további három pólósa: a gyomorrontással bajlódó Bátori Bence, Decker Ádám és Nagy Viktor.

Az ifjú Bátori betegsége enyhébb lefolyásúnak bizonyult, Decker viszont még hányt is, és a vb legjobb kapusává avanzsált Nagy szintúgy alaposan megszenvedett a hasmenéssel.

 

E kellemetlen kísérőjelenségek sem tudták azonban meggátolni Benedek Tibor együttesét abban, hogy pazar teljesítményt nyújtson, s meg se álljon a világbajnoki címig.

 

Forrás: MTI

 

 

Címkék: vízilabda,