A férfi, aki túlélt egy villámcsapást ÉS nyert a lottón!

2015-07-22
Egy nagy lottónyeremény valószínűségét sokszor hasonlítják össze azzal, hogy még akkora sincs, minthogy valakit villámcsapás érjen... A kanadai Peter McCathie-nek mindkettő megvolt!

 

Peter McCathie-nek akkor volt először nagy szerencséje, mikor 14 éves korában belecsapott egy villám, és túlélte. Másodszor pedig ebben hónapban, mikor 1 millió dollárt nyert a kanadai lottón alkalmazottjával. Hogy mekkora ennek az esélye? A Moncton Egyetem matematika professzora szerint 1 a 2,6 trillióhoz! „Őszintén szólva, előbb számítottam arra, hogy még egyszer belémcsap a villám.” – mondta McCathie, a nyeremény átvételekor. 

 

 

A férfi még mindig jól emlékszik az esetre, ami akkor történt, mikor egy tó sekély vízében sétált. „Épp egy csónakot akartam kikötni, nagyon sütött a nap, és egyetlen nagy fehér felhő volt az égen, amiből egyszer csak egy villám tört elő, és pont eltalált.” – mesélte McCathie, aki azt a kis boltot üzemelteti, ahol ő és kolléganője, Diana Miller megvásárolták a nyertes szelvényt. Még hihetetlenebb a történet, ha azt is hozzávesszük, hogy pár évvel ezelőtt McCathie lányát is villámcsapás érte.

 

McCathie most kivesz egy kis szabadságot, hogy hobbijainak, a főzésnek és a pecázásnak éljen. Mivel Kanadában a nyertes szelvényt árusító bolt is bónuszt kap a lottótársaságtól, McCathie a nyeremény mellé még a 10 ezer dolláros  jutalmat is zsebre vághatja. Alkalmazottja – akié a nyeremény fele – nem tervezi, hogy felmond, de reméli, hogy ő is elmehet egy kis szabadságra. „Amilyen hamar csak lehet, elmegyek nyaralni Cancunba.” – mondta.