A debreceni és a nyíregyházi kaszinó nyereségéből támogatják a Lokit

2014-06-05
Debrecen – Hajrá Szpari! és Andó-Szabós pólóval jutalmazták volna a városi közgyűlésben azt a képviselőt, aki nemmel szavazott volna az előterjesztésre. Csak a DISZ-es Dobrossy István tartózkodott.

 

Rendkívüli közgyűlést hívtak össze ma reggel, hogy a testület döntsön a DVSC Futballszervező Zrt gazdálkodását érintő kérdésekben – írja a dehir.hu. Ezen a képviselők többek közt döntöttek arról is, hogy a DVSC Futballszervező Zrt – amelyben a városi önkormányzat részesedése 25,26 százalék – 40 százalékos tulajdonrészt szerez abban a két újonnan 100 millió forintos tőkével alapított cégben, amely a debreceni és a nyíregyházi kaszinót működteti a jövőben. Ezekben a cégekben többségi tulajdonos az Aranybonusz 2000 Kft, amely Szima Gábor érdekeltségébe tartozik. A tranzakció lényege, hogy így a kaszinók eredményes üzemeltetéséből származó osztalékból részben a futballklubot segíti a társaság.

 

Az előterjesztést 25 igen és egy tartózkodás mellett fogadta el a testület, a tartózkodó Dobrossy István, a DISZ képviselője volt. A szavazás után mondta viccesen Kósa Lajos polgármester, hogy a közgyűlés előtt arról beszéltek, hogy különleges jutalmat adtak volna annak a képviselőnek, aki nemmel voksol.

- A Nyíregyháza elleni hazai meccsen egy pólót adunk rá Hajrá Szpari! felirattal a hátán, az elején Andó-Szabó a legnagyobb király és kötélen leengedjük a Loki B-középbe, és az a feladata, hogy hagyja el a stadiont élve – viccelődött Kósa Lajos.

A polgármester hozzátette: mivel Dobrossy István csak tartózkodott, neki elég lesz egy felirat, és kiválaszthatja, hogy melyiket írják a pólójára.

 
Címkék: kaszinó, labdarúgás,