A csapattársaknál Szivós Márton és Varga Dénes 2013 legjobbja

2014-01-10
A tavaly nyáron Barcelonában világbajnoki címet szerzett férfiválogatott játékosai szerint 2013 legjobb magyar vízilabdázója Szivós Márton és Varga Dénes.

 

A holtversenyes első helyet az a szavazás eredményezte, amelyet - ezúttal már ötödik alkalommal téve fel körkérdést a nemzeti együttes tagjainak - a www.vlv.hu bonyolított le.

 

A pénteken közzétett felmérés - amelyben mindenki részt vett, aki akár csak egyetlen percet is játszott a válogatottban tavaly - arról árulkodik, hogy a voksok közül egyformán nyolc jutott a vb-arany kivívásában szintén oroszlánszerepet játszó Szivós Mártonra és az európai, majd a világszövetségnél is a múlt év legjobbjának megválasztott Varga Dénesre.

 

Az év mérkőzése a játékosok szavazatai alapján egyértelműen a Magyarország-Montenegró világbajnoki döntő volt, de kapott három voksot a horvátok elleni barcelonai elődöntő is.

 

Az esztendő góljának Szivós Mártonnak a vb-finálét eldöntő találatát, 2013 kellemes meglepetésének pedig a 20 évesen világbajnoki címet szerzett center, Bedő Krisztián felbukkanását és teljesítményét választották.

 

A magyar válogatott tagjai szerint a világ legjobb nem magyar vízilabdázója tavaly a montenegrói Aleksandar Ivovic volt, a legjobb magyarországi idegenlégiósnak pedig a Vasas montenegrói játékosa, Drasko Brguljan bizonyult nyolc vokssal, egyetlen szavazattal előzve meg a Honvéd japán légiósát, Kodzsi Takejt. A külföldön játszó legjobb magyar pólós címét nagy fölénnyel Varga Dénes érdemelte ki.

 

A háromszoros olimpiai bajnokból lett, posztját egy éve elfoglaló szövetségi kapitány, Benedek Tibor irányításával a válogatott 2013-ban 28 hivatalos mérkőzést játszott, s a csapatban összesen 26 játékos szerepelt.

 

Forrás: MTI

Címkék: vízilabda,