A családtagok is eltilthatják a szerencsejátéktól a függőket Japánban

2018-02-05
A függővé vált japán szerencsejátékosokat mostantól családtagjaik is eltilthatják a játéktól.

 

A Japan Times híre szerint a japán lóverseny szövetség is beleegyezett, hogy részt vegyen az újfajta kizárási rendszerben, és elfogadja a családtagok által benyújtott korlátozási kérelmeket. A japán hatóságok jelenleg a lóversenyre és online szerencsejátékra összpontosítanak, de a közeljövőben valószínűleg a kaszinókra és a pachinkóra is kiterjesztik a rendszert.

 

A kaszinójátékokat nemrégiben legalizálták Japánban, és bár egyelőre nem adtak ki egyetlen liszenszet sem, kis lépésekben elkezdődött a szabályozott és irányított kaszinóipar megteremtése.

 

A japán hatóságok által nemrég nyilvánosságra hozott tanulmány szerint 3,2 millió állampolgár tapasztalta már a játékfüggőség jeleit élete során, a tavalyi évben pedig körülbelül 700 ezer játékos jelezte, hogy problémája van.

 

A függők nagy része a Pachinkónak köszönhető, ami egy flipperhez hasonló arcade játék, melyben a játékosok nyereményekre és később pénzre válthatják Pachniko zsetonjaikat. A játék lényege, hogy a különböző karok és akadályok között eső golyót egy meghatározott helyre kell irányítani, ami ha sikerül, még több golyó szabadul el. Minél több golyót szerez meg a játékos, annál nagyobb nyereményt kap. A szerencsejátékok legalizálását megelőzően a Pachinko gépeket lényegében szabályozatlanul üzemeltethették.

 

 

A Pachinko valószínűleg szigorúbb korlátozásokkal fog szembesülni, amikor a japán törvényhozók szigorítják az újonnan bővülő szerencsejáték ipart, és új szabályokat valamint törvényeket vezetnek be. Ez magában foglalhatja a kötelező részvételt az önkizáró rendszerben - ideértve a harmadik felek kizárására irányuló kérelmeket is.

 

Jelenleg az önkizáró programban való részvétel önkéntes a szolgáltatók részéről – ám a hírek szerint alacsony a részvételi arány a játékosok részéről. A családtagok nagyobb valószínűséggel élnek majd a lehetőséggel, hogy lépjenek a függő játékos nevében.

 
Címkék: játékfüggőség,