A család kutyája ásta elő a nyertes lottószelvényt

2015-10-22
Egy házaspár 150 ezer fontot, mintegy 63 millió forintot nyert az EuroMillions lottón, amit megdupláztak, miután kutyájuk talált egy második nyertes szelvényt is ugyanarra a sorsolásra!

 

Jane és Alan Slater már a jövőjüket kezdték tervezgetni, miután a szeptember 29-i EuroMillions sorsoláson 5+1 találatot értek el, amivel 150 ezer fontot, azaz mintegy 63 millió forintot nyertek.

 

Pár nappal később kutyáik, Ruby és Kai épp beszálltak az autó hátuljába, miután sétáltak egyet, mikor Ruby talált egy második nyertes szelvényt is egy katalógusban, ami szintén 150 ezer fontot ért. 

 

„Akkor vettem észre az első nyereményünket, mikor szerdán hajnalban hazajöttem a munkából.” – mesélte Mr Slater, aki 65 éves és ügyfélkapcsolati menedzserként dolgozik. „Elhatároztam, hogy levezetésként ellenőrzöm a foci eredményeket és az EuroMillions számokat, de amit láttam, nem segített a lelazulásban. Eltaláltuk az öt főszámot és az egyik pluszszámot – úgyhogy felrohantam az emeletre, és szóltam Jane-nek, hogy keljen fel, ő meg csak morgott, hogy reméli, jó okom van rá, hogy felébresztettem.”

 

„Először azt hittem, hogy Alan csak ugrat, de mikor ránéztem, láttam az arcán, hogy igazat mond.” – mondta az 59 éves Mrs Slater, aki egy kórház konyháján dolgozik, és 20 éve lottózik. „Nem tudtuk, mit csináljunk, úgyhogy csak sokkos állapotban mászkáltunk a házban fel alá. Hajnal 2 óra tájban kimentünk a kertbe, és reméltük, hogy egy kis friss levegő segít majd, hogy felfogjuk a történteket.”

 

 

A másik nyertes szelvényt Ruby második születésnapján, október 5-én fedezték fel. „Sétáltunk egy jót, és arról beszélgettünk, hogy milyen hihetetlenül indult a hét, és hogy milyen szerencsések vagyunk.” – mesélte Mrs Slater. „Mikor visszaértünk az autóhoz, hogy hazainduljunk, Ruby beugrott a hátsó ülésre mellém, és előrángatott egy kis cetlit egy katalógusból, majd óvatosan a lábamra ejtette. Nem igazán tudom elmagyarázni, de ahogy a kis cetli lehullott, olyan volt mintha egy lassított filmet néznek, mintha valaki azt akarta volna, hogy mindenképp észrevegyem. Azonnal odanyúltam, felvettem, és kiderült, hogy egy lottószelvény az. Biztos voltam benne, hogy Alan elvitte a nyertes szelvényt megmutatni a barátainak a munkahelyén, és jó zabos is lettem, hogy berizikózta, hogy elveszítjük.” Alan egész úton azt bizonygatta, hogy nem nyúlt a szelvényhez, és hogy az még mindig otthon van, ahova tettük.

„Lassan megfordítottam a szelvényt, és vártam, hogy ott lesz az aláírásom, de teljesen üres volt. Mindketten elkezdtünk sírni, mikor felfogtuk, hogy ez nem ugyanaz a szelvény, és hogy ezzel is nyertünk. Kicsit ijesztő is az egész, hiszen Ruby a születésnapján találta meg, ráadásul a szelvény könnyedén eltűnhetett volna a szemétben, mikor a kocsit takarítom, úgyhogy egyszerűen nem tudunk nem arra gondolni, hogy valaki fentről figyel minket.” – folytatta Mr Slater.

 

 

Mrs Slater a nyeremény átvételét követő sajtótájékoztatón elmondta, hogy 20 éve ugyanazokkal a számokkal játszanak, hetente több sorsolásra is vesznek szelvényeket, és férje vette a második szelvényt, mert nem tudta, hogy ő már megvette. 

 

Elmondta még, hogy a kutyák valami nagyon finom jutalomfalatot fognak kapni. „Kapnak valami finomságot, és egy jó nagy csontot, amivel játszhatnak. Mindig különlegesek voltak a számunkra. Rubynak hihetetlen jó orra van, egy mérföldről kiszagolja a róka-kakát, de ezúttal valami sokkal jobbat talált!”

 

A nyereménynek köszönhetően Mr Slater most pár hónappal a tervezettnél korábban nyugdíjba vonul, és mivel Mrs Slaternek nemsokára lesz a 60. születésnapja, a házaspár stílusos ünneplést tervez. „Alan és én is nyugdíjba megyünk, így többet lehetünk a kutyáinkkal és egymással, de nem fogunk csendesen ünnepelni! Lányom egy három hetes bulit szervez a 60. születésnapomra, és most már tényleg elereszthetjük magunkat, tudván, hogy pénzügyileg teljes biztonságban vagyunk életünk hátralévő részében.”

 

A gigantikus nyereményei miatt Európa-szerte rendkívül népszerű, 2004-ben indult EuroMillions (német nyelvterületen EuroMillionen) játékban 9 európai ország nemzeti lottótársasága vesz részt. A játékosoknak az 50 főszámból 5-öt, a 11 pluszszámból pedig kettőt kell megjelölniük. A jackpot mind az 5+2 szám eltalálását jelenti, de ha az 50 számból valaki kettőt eltalál, már nyer. A nyertes számokat kedd és péntek esténként sorsolják, magyar idő szerint este 21:30-kor.

A magyar játékosok az osztrák lottózókban, vagy az olyan online lottóközvetítőknél vásárolhatnak szelvényeket, mint például a The Lotter, a Szuperlotto vagy a Lottosend.