A bet-at-home is kivonul Magyarországról

2015-03-31
A bejelentés drámaian hirtelen történt, a magyar ügyfelek már el sem érhetik az oldalt.

 

Úgy tűnik, nem látogathatják többet magyar ügyfelek a megszokott zöld-kék oldalt. Jelen esetben nem a magyar hírközlési szolgáltatók által elérhetetlenné tétel (per pillanat éppen nem volt blokkolva az oldal), hanem az üzemeltetők saját döntése miatt. Az URL-t beírva ez az üzenet fogad bennünket:

 

Kedves Látogatónk!

 

Szabályozási változások miatt a bet-at-home.com nem érheto el magyarországi ügyfelek számára.

 

A számláját és adatait mostantól cégcsoportpartnerünk, a Betclic fogja kezelni – a szerencsejáték-szolgáltatások világszínvonalú vezeto márkája.”

 

A döntés mögött valószínűleg a magyar kormány azon döntése áll, hogy az online sportfogadási cégeknek reménye sincs magyar engedélyhez jutni, hiszen ilyen témájú oldalt kizárólag a Szerencsejáték Zrt. üzemeltethet.

 

Azonban nem csak a magyar, de a portugál, bolgár, észt, litván, lett, és luxemburgi játékosokat is ugyanez az üdvözlő szöveg fogadhatja tegnap óta, ugyanis az cég ezekből az országokból is kivonul március 30-tól.

 

Amennyiben a játékosnak korábban nem volt a Betclic-nél számlája, akkor gond nélkül átkerült a fel nem használt egyenlege, és ott a megszokott bet-at-home-os adatokkal be tud jelentkezni. Amennyiben volt valakinek betclices számlája, akkor a bet-at-home ügyfélszolgálattal kell felvenni a kapcsolatot, és velük egyeztetni, hogy a benn maradt összeget milyen bankszámlára utalják ki.

 

A bet-at-home cég nem az első, aki a jogi szablyozás bizonytalanságaira hivatkozva önként elhagyja az országot. Korábban így tett a bwin és a Ladbrokes iroda is, ők mindketten a nagyobb piacokra való koncentrálás miatt döntöttek így. Nem jó ajánlólevél ugyanis egy cégnek sem, ha bizonyos országokban engedély nélkül működik, pláne, ha az esetleges blokkolás miatt már nem is éri meg neki.