A bajnokság, ahol az Inter megelőzheti a Barcát

2018-03-28
A spanyol élvonalban csapattól függően 4-5 forduló van hátra az alapszakaszból. A szerdai rangadó előtt Ricardinhóék három ponttal vezetnek a katalán csapat előtt, és ha szerdán is nyernek, akkor borítékolni lehet az alapszakasz-győzelmet is.

Barcelona - Inter Movistar

Online sportfogadás tipp: gólok száma 5.5 felett

Unibet odds: 1.60

Kezdés: szerda, 21:15

 

Eseménydús áprilisa lesz a két együttesnek, aztán majd májusban sem pihenhetnek sokat. Viszont mielőtt áprilisra fordulnánk, itt van ez a Barca-Inter találkozó a spanyol élvonalbeli futsal bajnokságból, amely nagyban befolyásolja, sőt el is döntheti, melyik csapat nyeri az alapszakaszt. Az Inter áll jobban, hisz 24 meccset játszott, és 60 pontja van. A Barca 25 meccs után 57 ponttal áll a 2. helyen, azaz este katalán győzelem esetén pontazonosság jönne létre, de vesztett pontokat tekintve akkor is a Movistar állna jobban. Igen ám, de ha Ferraóék nyernek, akkor az Interen is lenne nyomás az alapszakasz végén.

Egyébként az alapszakasz elsőség a presztízs mellett azért is fontos, mert az első helyezettnek a rájátszásban végig pályaelőnye lesz. Ha netán a döntő 5 meccsig húzódik, akkor a legfontosabb találkozót az alapszakaszban élen záró együttes pályáján vívják meg.

Meg kell említeni, hogy április 20-án kezdődik a Futsal BL-je, a UEFA Futsal Cup, ahová a Barcelona és az Inter Movistar mellett a portugál Sporting és a magyar Győr jutott be. Nem kis teljesítmény ez az ETO részéről! Viszont április 20 odébb van, és az tuti, hogy addigra mind az Inter, mind a Barca szeretné letudni az alapszakasz érdemi részét a bajnokságban.

Az előző két idényben Inter-Barca döntőt rendeztek

A 2015/16-os és 2016/17-es kiírásban Inter - Barca finálét rendeztek a spanyol élvonalban, amely a világ legerősebb futsal bajnoksága. Mindkét finálét az Inter nyerte, sőt előtte az el Pozót is legyőzte, Ricardinhóék tehát nem akármilyen dinasztiát alkotnak. Érdekessége a tavalyi finálénak, hogy az első három találkozó végeredménye 6-1 volt. Az első kettőt a hazai csapat nyerte, a harmadikon az Inter idegenben nyert, aztán otthon egy szűk 2-1-es sikerrel lezárta a finálét. Azóta találkoztak bajnokin, kétszer a Király Kupában, aztán milyen a sors, a Futsal Euro Cupban is összesorsolták a két együttest.

Mi várható szerdán?

Az Inter vezeti a bajnokságot 3 ponttal úgy, hogy egy meccsel kevesebbet játszott. A sorsolása nem vészes, ha netán szerdán kikap, még úgy is simán lehet első. Viszont a közelgő Futsal Euro Cup miatt nagyon jó lenne, ha ott április közepén a Jaen és a Segovia ellen lehetne pihentetni pár játékost. Ha viszont a Barca nyer, akkor melegedik igazán a pite, mert pontszámban beéri a madridi Intert, és lőtávolban marad még a most harmadik el Pozo Murcia is.

Ami tuti, hogy ez a két csapat a végtelenségig ismeri a másikat. Az előző naptári évben hétszer találkoztak, és simán benne van, hogy legalább hétszer idén is megmérkőznek. Szerdán a Barca játszik győzelmi kényszerben, és hazai pályán mindent meg is fog tenni a három pont érdekében a sérült Dyego nélkül is.

Az előző idény fináléjában háromszor játszottak hét-gólos meccset, idén a Király Kupa keretein belül 6- és 8-gólos találkozókon vannak túl. Tévedünk, ha azt hisszük, hogy majd fél gőzzel játszana valamelyik fél, vagy valami apróságot, egy-két kidolgozott koreográfiát a Futsal Euro Cup elődöntőre tartogatna. A Barca be akarja fogni az Intert, az Inter meg le szeretné zárni az alapszakaszt.

Egyébként a futsal olyan játék, ahol a játékosok mindegyike imádja, amit csinál. Ami pedig üdvözítő, hogy itt a nagypályás focihoz képest az időhúzás nem létező fogalom, hisz tiszta játékidőt mérnek. Amikor áll a játék, áll az óra is. Továbbá, ha az egyik fél elhúz, szinte kivétel nélkül jön a kapuslehozatal, és a hátrányban lévő együttes eggyel több mezőnyjátékossal játszik, kapus nélkül. Ilyenkor általában felgyorsulnak az események, mert vagy sikerül gólt szerezni, vagy labdavesztés után az ellenfél lőhet üres kapus gólt. Márpedig itt a világ legjobbjai játszanak, nem nagyon szoktak kaput téveszteni. Az 5.5 gól felett opció 1.60-as odds mellett vállalható, ez a mi tippünk a szerdai rangadóra.

Címkék: sportfogadás, tipp,